Senovinis Latviškas citrininis keksas

AUTORIUS:
Andželika Laksienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Senovinis Latviškas  citrininis keksas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 stiklinių miltų
300 gramų sviesto arba margarino
2 stiklinių cukraus
200 gramų razinų
10 kiaušinių
Vanilinio cukraus
200 gramų juodojo šokolado
2 citrinų žievelių
1 a.š. kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:

Kiaušinių trynius su cukrumi ir vanile išsukti mediniu šaukštu, kol masė pabals ir pasidarys standi. Tada , maišant, iš lėto supilti tirpintą sviestą. Berti po keletą šaukštų miltų ir sudėti kepimo miltelius. Įtarkuoti citrinų žievelių (negailėti). Suberti razinas.

Kiaušinių  baltymus suplakti iki standžių putų ir ,keliant lėtai iš apačios į viršų, sumaišyti su tešla. Kepti 190°C orkaitėje, kol įsmeigus pagaliuką į keksą , pagaliukas bus sausas (apie 1 val.). Ataušusį keksą aplieti tirpintu juoduoju šokoladu.

Skonis nepakartojamas.

AUTORIUS: Andželika Laksienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Eglė
2019-12-14 19:45
Ar yra kas bandę šį receptą? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital