Senelės obuolių pyragas - skanus, purus ir drėgnas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Senelės obuolių pyragas
Senelės obuolių pyragas
Senelės obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Labai skanus, purus, drėgnas, tiesiog tirpstantis burnoje pyragas. Jo receptą prieš keliolika metų išsiverčiau iš vokiečių kalbos, radusi ant tetos atvežtų kepimo Labai skanus, purus, drėgnas, tiesiog tirpstantis burnoje pyragas. Jo receptą prieš keliolika metų išsiverčiau iš vokiečių kalbos, radusi ant tetos atvežtų kepimo miltelių pakučio. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
1.5 kilogramo obuolių (aš naudojau rudeninius "Auksinis renetas")
350 gramų miltų
5 vienetai kiaušinių
250 gramų sviesto
250 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
Aptepimui:
4 šaukšteliai cukraus pudros
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo, galite plakti elektriniu plakikliu. Po vieną įsukti kiaušinius.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių, sviesto ir cukraus masę. Į tešlą sudėti nuvalytus ir gabalėliais supjaustytus obuolius, išmaišyti.
3.
Viską sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą (arba sviestu išteptą ir miltais ar džiūvėsėliais pabarstytą) kepimo formą, ir išlyginti. Dėti į 180 - 190 C laipsnių orkaitę ir kepti 35-40 minučių.
4.
Iškeptą pyragą iškart aptepti vandenyje ištirpinta cukraus pudra. Valgyti atvėsintą.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Lina
2019-07-25 23:52
1,5 kg obuolių išvalytų ar nevalytų? ATSAKYTI
Diana
2019-07-26 12:29
Čia grynas obuolių svoris, t.y. nevalytus reikėtų sverti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital