Savo sultyse marinuoti pomidorai be sterilizavimo

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Savo sultyse marinuoti pomidorai be sterilizavimo
Autorius apie receptą: Baisiai nemėgstu sterilizacijos, todėl kiekvienais metais eksperimentuoju konservavime ir bandau atrast kuo paprastesnius jo būdus. Vienas iš gerai pavykusių – pomidorai savo Baisiai nemėgstu sterilizacijos, todėl kiekvienais metais eksperimentuoju konservavime ir bandau atrast kuo paprastesnius jo būdus. Vienas iš gerai pavykusių – pomidorai savo sultyse. Neišvengiamas tik odelių lupimas. Naudoju sriuboms, garnyrams, makaronų ir mėsos padažams, kartais tiesiog kabiname iš stiklainio. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras pomidorų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorams įpjaunu viršūnėse kryžiuku ir nardinu į verdantį vandenį puode 2-3 minutėms. Išgriebtus dedu į kuo šaltesnį vandenį ir palieku jame iki pilno atvėsimo.
2.
Odelės atsiskiria nuo pomidorų, belieka jas nuimti. Tuomet pomidorus sudedu į tuščią puodą (labai patogu žinoti jo litražą, tuomet bus lengva pasiskaičiuot prieskonių kiekį), užberiu santykiu 1l pomidorų 1 a. š. su kaupu druskos, 1 a. š. cukraus.
3.
Gerai permaišau ir palieku ramybėje bent 2 h, geriau vėsesnėje patalpoje, bet ne šaldytuve. Per tą laiką pomidorai išleidžia sultis, jų pilnai užteks konservavimui, nereikia pilti nei vandens nei jokių kitokių skysčių.
4.
Praėjus 2 h, puodą statau ant ugnies, užkaitinu iki užvirimo ir kuo skubiau pilu į švarius stiklainius, užsuku iškaitintais dangteliais ir apverstus aukštyn kojom gerai apkūtoju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma. Pernai gaminau po kelis stiklainius su česnakais, su svogūnais, su krapais, vis tik skaniausi gavosi šie, be priedų.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (5)
Vida
2019-08-02 13:59
Nereika laukt 2 val o is karto uzsivekuoti tai i litrinius stiklainius kaip rasete suruostipomidorus juos sudeti paspaudziant i stiklainius kad sultys atsirastu ydet druskos kaip jusu recepte det norimu prieskoniu ir kaitinti vandens vonioje 20 min nuo uzvirimo uzkoncervuot tai bus patys skaniausi pomidorai savo sultyse ATSAKYTI
Asta
2019-07-27 15:53
Tai kilogramas ar litras pomidorų? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-07-28 16:11
Turėtų būti vienas litras pomidorų. Labai ačiū už pastebėjimą, klaidą recepte pataisėme. ATSAKYTI
Lina
2019-08-05 17:03
Ar pomidorai smulkinami, ar galima visaip, priklausomai nuo pomidorų dydžio? ATSAKYTI
Rasa
2017-08-19 19:24
Tai pats puikiausias pomidorų konservavimo būdas. Tačiau aš dar nepagailiu įberti maltų kvapiųjų pipirų! ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital