Savo sultyse marinuoti agurkai - labai skanūs!

AUTORIUS:
Danutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Savo sultyse marinuoti agurkai
@Shutterstock
Savo sultyse marinuoti agurkai
Savo sultyse marinuoti agurkai
Autorius apie receptą: Labai skanūs agurkai ir puikus būdas sunaudoti nestandartinius ar didesnius agurkus. Kažkada seniai šį receptą radau internete ir nuo tada gaminu kasmet. Jeigu mėgstate Labai skanūs agurkai ir puikus būdas sunaudoti nestandartinius ar didesnius agurkus. Kažkada seniai šį receptą radau internete ir nuo tada gaminu kasmet. Jeigu mėgstate švelniau, česnako galima ir nedėti ar dėti mažiau, o jeigu mėgstate aštriau, dar labai tinka įpjaustyti čili pipiriuką. Į stiklainiukus dar galima įdėti kvapniųjų piprų grūdėlių. (...daugiau) Danutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 kilogramai agurkų
200 mililitrų acto
200 mililitrų aliejaus
200 gramų cukraus
3 šaukštai druskos
2 šaukšteliai juodųjų pipirų
5 skiltelės česnako
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus švariai nuplauti, nupjauti galiukus ir supjaustyti riekelėmis.
2.
Dubenyje sumaišau actą, aliejų, druską, cukrų, pipirus ir kapotą česnaką ir šiuo skysčiu užpilu agurkus. Agurkus šiek tiek paslegiu, kad sultys geriau išsiskirtų. Kas kokias 2-3 valandas permaišau.
3.
Kai sulčių išsiskiria tiek, kad agurkėlius jau daugmaž semia, tada agurkus sudedu į švarius, iškaitintus stiklainiukus, įmetu į kiekvieną stiklainį po keletą kvapniųjų pipirų grudelių ir užpilu sultimis. Stiklainiukus sudedu į puodą su vandeniu, pridengiu dangteliais (tik pridengiu, neužsuku) ir pasterizuoju 80-90 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.
4.
Tada užsuku dangtelius, stiklainiukus apverčiu, palieku atvėsti ir nešu į rūsį.
AUTORIUS: Danutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Laura
2018-07-14 16:25
Ilgavaisius agurkus galima taip marinuoti? ATSAKYTI
Rita
2018-07-15 12:20
Aš nerekomenduočiau ilgavaisių marinuoti, nes jie iš savęs minkštesni ir vidumi, ir odele, todėl nebus tokie skanūs marinuoti kaip trumpavaisiai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis