Sausainiai su mėtomis ir šokolado gabalėliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sausainiai su mėtomis ir šokolado gabalėliais
Sausainiai su mėtomis ir šokolado gabalėliais
Sausainiai su mėtomis ir šokolado gabalėliais
Sausainiai su mėtomis ir šokolado gabalėliais
Autorius apie receptą: Kai pamačiau medų su pipirmėtėmis, atsiminiau sausainių receptą, ties kuriuo buvo uždėtas didelis didelis pliusas. Tai sausainiai su mėtomis ir šokolado gabalėliais. Ir jau Kai pamačiau medų su pipirmėtėmis, atsiminiau sausainių receptą, ties kuriuo buvo uždėtas didelis didelis pliusas. Tai sausainiai su mėtomis ir šokolado gabalėliais. Ir jau iškart mintyse dėsčiau, kaip tik grįžusi iš darbo šiandien juos kepsiu. Kad mėgstu mėtas, tikriausiai būtų per mažai pasakyti, aš jas dievinu. Vasarą buvo pagavusi mane mėtų banga ir kur tik tada aš jų nedėjau. Bet, atsivertusi sąsiuvinį, recepte pamačiau, kad neįeina medus. Tada receptą pakoregavau, nes sausainių be pipirmėčių medaus kepti tiesiog nenorėjau. Jeigu Jūs tokio medaus neturite, drąsiai kepkite su paprastu medumi, tik galite įdėti šiek tiek daugiau smulkintų mėtų. Visi namai kvepia mėtomis. 2 skardos sausainių; 6 žmonėms. Užtruksite gaminant apie 10 min, šaldant tešlą apie 30 min, kepant 15 min. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų miltų
6 vienetai kiaušinių trynių
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
140 gramų cukraus
100 gramų medaus (naudojau su pipirmetėmis)
1 vienetas citrinų
50 gramų juodojo šokolado
3 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis džiovintų mėtų (smulkintų)
pagal poreikį cukraus pudros (apvolioti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi iki purumu.
2.
Medų sumaišome su sviestu ir įmaišome į kiaušinių masę. Suberiame mėtą, įspaudžiame citrinos sultis.
3.
Šokoladą pasmulkiname iki nedidelių gabalėlių, arba sutarkuojame (man skaniau, kai šokoladas būna šiek tiek stambesniais gabalėliais ir kepdamas neištirpsta). Įmaišome miltus su kepimo milteliais.
4.
Tešlą gerai išmaišome. Dedame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldymo kameroje, gerai atvėsti 30 min. Išėmus iš kameros formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliojame cukraus pudroje ir dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi.
5.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital