Sausainiai su agurkais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sausainiai su agurkais
Autorius apie receptą: Sausainiai su agurkais - netikėtas, bet labai skanus derinys. Sausainiai minkšti ir purūs, o agurkai suteikia subtilios gaivos. Sausainiai su agurkais - netikėtas, bet labai skanus derinys. Sausainiai minkšti ir purūs, o agurkai suteikia subtilios gaivos. Emilija, Minimali Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
260 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė agurkų (tarkuotų)
2/3 stiklinės cukraus
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
5.5 šaukštelio malto cinamono
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
1 stiklinė cukraus pudros
2 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus nulupame ir išimame sėklas. Čia labai tinka sunaudoti peraugusius agurkus. Sutarkuojame rankine tarka. Sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų skysčių perteklius.
2.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki vientisos konsistencijos masės. Įmušame kiaušinį ir gerai išplakame.
3.
Tarkuotus agurkus imame ranka, nuspaudžiame skystį ir sudedame į sviestą. Gerai išmaišome.
4.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus, sodą, druską ir cinamoną. Po truputį įmaišome į sviesto masę. Tešla turi būti formuojama rankomis.
5.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Rankomis gnybiame tešlos ir formuojame 3-4 cm skersmens rutuliukus ir dedame ant skardos. Paliekame tarp rutuliukų didesnius tarpus, kad kepdami nesuliptų.
6.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-14 minučių, kol sausainiai švelniai paruduoja. Ištraukus iš orkaitės, jie bus minkšti, bet vėsdami sutvirtės.
7.
Glajui cukraus pudrą sumaišome su pienu. Šaukšteliu glajų tepame ant atvėsusių sausainių.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital