Sausainiai "Riešutėliai" - vaikystės skonis

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Porcijų skaičius: 50
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Sausainiai Riešutėliai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo be krašto skanūs riešutukai su karameliniu įdaru visai kaip vaikystėje. Patys skaniausi jie man būna, jeigu nepatingiu karamelizuotą kondensuotą pieną išsivirti Be galo be krašto skanūs riešutukai su karameliniu įdaru visai kaip vaikystėje. Patys skaniausi jie man būna, jeigu nepatingiu karamelizuotą kondensuotą pieną išsivirti pati, bet kai skubu puikiai tinka ir pirktinis "Rududu". Jeigu norisi šiek tiek mažiau saldžių riešutukų, gallite įdarui karamelizuotą kondensuotą pieną išsukti su 100-200g kambario temperatūros sviesto, nors man labiausiai patinka variantas tiesiog su kondensuotu pienu, tada jis būtent toks būna, kaip prisimenu iš savo močiutės. (...daugiau) Julija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
250 gramų miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų grietinės
70 gramų krakmolo
50 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba naminio)
2 saujos migdolų (arba kitokių riešutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti į masę kiaušinius, gerai išsukant po kiekvieno. Tada sudėti grietinę ir išmaišyti.
2.
Persijotus miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada šį mišinį supilti į sviesto - kiaušinių masę ir užminkyti tešlą. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo naudojamų kiaušinių dydžio bei miltų rūšies, tad jį galite šiek tiek koreguoti savo nuožiūra. Turi gautis tokia gana minkšta, bet rankomis formuojama tešla
3.
Iš tešlos formuoti šiek tiek didesnius už lazdyno riešutą rutuliukus. Dėti po rutuliuką į kievieną įkaitusios specialios "riešutėlių" keptuvės formelę, uždengti ir kepti. Iškepusias riešutėlių "puseles" išimti iš keptuvės ir palikti atvėsti.
4.
Tada formuojame riešutukus - imame dvi iškepusias puseles, jas įdarome karamelizuotu kondensuotu pienu, dar į vidų įspaudžiame po migdolą ir puseles suklijuojame. Skanaus!
AUTORIUS: Julija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Aistė
2018-12-14 15:14
Sveiki, kokį dar kremą galima dėt į vidų? Tiktų plikytas kremas? ATSAKYTI
Inga
2018-10-24 11:38
O su kuo suklijuojate, kad laikytusi? Bandysiu :) ATSAKYTI
Julija
2018-10-24 12:14
Tiesiog sudedu puseles vieną prie kitos ir rankomis spusteliu, o jas suklijuoja karamelinis kremas, kurio į tas puseles įdėta :) ATSAKYTI
Rasa
2018-10-13 15:24
Man nepatiko,dariau galvojau bus minksti ir skanus bet labai nusivyliau,gavosi kietoki ir skonis neipatingas,NUSIVYLIAU ATSAKYTI
Julija
2018-10-24 12:13
Galbūt perkepėte riešutėlių puseles? Jas reikėtų kepti tik tiek, kad lengvai pagelstų, bet nebūtų rudos, nes tada tikrai bus kietos. O tinkamai iškeptos pavyksta skanios ir minkštos, ar bent mūsų šeimai tikrai skanu ATSAKYTI
Elvyra
2021-01-17 04:47
Skonis priklauso nuo kepėjos ATSAKYTI
edita
2018-05-31 11:57
sveiki, o gaunasi minksti, ar trapus? ATSAKYTI
Laura
2018-06-04 18:43
Man gavosi na tokie kaip reikia, ir trapūs, bet ir ne kieti, galima sakyti maloniai minkštai trapūs :) ATSAKYTI
Rugile
2018-04-17 22:37
O kaip kepate su ta keptuvėle? Ant dujines plytos? Orkaitėje? Ant elektrines plytos? ATSAKYTI
Rita
2018-04-18 09:01
Tų keptuvių, žinokite, būna ir elektrinių, panašios į tas visų mėgstamas sumuštinių keptuves, kur trikampėliais kepa, tik forma viduje kitokia. Mes vaikystėje kepdavome ant dujinės, nes ji tolygiau įkaitina, bet jei tą metalinę formą gerai įkaitint, manau ir elektrinė viryklė turėtų įveikti. O štai mano anyta turi formeles metalines, panašias į sausainių, jos naudojamos orkaitėje - riešutėliams atgnybia tešlos šiek tiek, deda į riebalais išteptą formelę ir paspaudžia pirštu, kad priglustų prie visų sienelių, o viduryje liktų griovelis. Tad pasirinkimų tikrai galybė :) ATSAKYTI
Dov
2018-12-17 15:15
O krema dedate i abi puseles a tik i viena ATSAKYTI
Roberta
2018-04-11 19:39
O kiek vienetų išeina? ATSAKYTI
Erika
2018-04-11 21:45
Man gavosi lygiai 47 riešutukai, labai labai skanūs :) Tik įdarui Rududu daugiau negu vieną skardinę sunaudojau, gal kad be riešuto viduje dariau ATSAKYTI
Laimutė
2017-10-10 19:49
Aš dariau daug kartų super. ATSAKYTI
Vika
2016-08-04 09:29
Labai labai skanu, aciu uz gera recepta! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital