Sausainiai "per mėsmalę"

AUTORIUS:
Vilena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 231)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 231)
Sausainiai mėsmalės kaimiški
Autorius apie receptą: Labai labai skanūs vaiksytės sausainiai. Trapūs ir tiesiog tirpstantys burnoje. Jeigu neturite mėsmalės, galite tiesiog iškočioti telša ir supjaustyti sausainiukais. Skonis Labai labai skanūs vaiksytės sausainiai. Trapūs ir tiesiog tirpstantys burnoje. Jeigu neturite mėsmalės, galite tiesiog iškočioti telša ir supjaustyti sausainiukais. Skonis bus panašus, tik vaizdas kiek kitoks. (...daugiau) Vilena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų miltų (apytikriai)
350 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išsukti su cukrumi iki purumo. Plakant sudėti kiaušinį ir trynius. Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Tikslus miltų kiekis gali skirtis priklausomai nuo jų rūšies ir kiaušinių dydžio - miltų dėkite tiek, kad tešla neliptų prie rankų, būtų minkoma, bet ne kieta. Tešlą suspausti į kamuolį, uždengti maistine plėvele palaikyti šaldytuve 1 valandą.
2.
Išėmus, formuoti sausainius per malimo mašinėlę. Tuomet sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
3.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bus gražiai auksinės spalvos (man užtrunka apie 15-20 min).
AUTORIUS: Vilena
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (21)
Silvija
2023-05-02 12:58
O kur deti kiaušinių trynius? ATSAKYTI
Onutė
2022-12-23 23:40
Sviestą ar galima pakeisti į margariną?
ATSAKYTI
Lina
2021-08-02 12:32
Kiek tu sausainiu gausis? ATSAKYTI
Skanu...
2021-02-18 18:27
Labai geras receptas, viskas puikiai ir skaniai gavosi, tiesiog tirpsta burnoje... ATSAKYTI
Idomu
2017-04-14 19:46
O ta stikline kiek ml yra? ATSAKYTI
Justė
2017-04-14 21:01
1 stiklinė = 240 ml :-) ATSAKYTI
Mm
2017-04-01 21:32
Yra pirkti pigu.lt vadinasi sausainiu gaminimo antgalis bosh. :-) ATSAKYTI
Mm
2017-04-01 21:32
Antgalių pirkti :) ATSAKYTI
Ligita
2017-02-10 10:59
Patricija, tradiciškai per mėsmalę, nes kitaip šitokios formos neišgausi, bet labai skanūs sausainiai gausis ir jeigu tiesiog iškočiosite tešlą ir supjaustysite ją gabaliukais ar išspausite sausainių formelėmis :) Arba tiesiog ranka formuosite sausainiukus :-) ATSAKYTI
Patricija
2017-02-09 15:44
Būtina per mėsmalę? ATSAKYTI
Sandra
2016-02-17 18:37
Gavosi labai skanus ir trapus, tokie kokie ir turi buti. ATSAKYTI
Brigita
2016-01-12 13:05
Man patiko ATSAKYTI
Irena Miliauskaite
2015-12-08 23:51
Labai gardus ir mano seimai labai patinka ATSAKYTI
mama
2015-05-26 11:40
Mano vaikystės sausainiai :) ATSAKYTI
Jolanta
2015-01-06 13:59
nereikia ATSAKYTI
Dange
2014-11-21 11:32
o sviesta reikia istirpinti ar ne? ATSAKYTI
ema
2012-11-01 13:43
labai skanus sausainiai ATSAKYTI
MINDAUGAS
2011-04-30 21:58
TAIP TAI TIKRAI GERAS RECEPTAS, SENAS IR ORIGINALUS ATSAKYTI
Simona
2010-08-23 15:38
megstu ir as juos :) ATSAKYTI
Jurgita
2010-08-23 15:35
Seni skanūs sausainiai, liuks:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital