Sausainiai

AUTORIUS:
Aleksandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Sausainiai
Sausainiai
Sausainiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 pakeliai arbatinių sausainių
300ml plakamos riebios grietinėlės
1 šaukštas maskarponės sūrio
pora šaukštų cukraus
2 juodo šokolado plyteles
1,5 balto šokolado plytelių
aromatizatorių, vanilinio cukraus (pagal norą)
kepimo popieriaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Susmulkinti ir sutrinti su mikseriu visus sausainius (aš naudojau paprastus “Cukrinius” sausainius). Viską sumalt taip, kad sausainiai pataptų miltais. Vėliau, į kitą indą supilti grietinėlę, porą šaukštų cukraus, šaukštą maskarponės sūrio ir jei pageidaujat įlašint porą lašelių aromatizatoriaus ar įdeti vanilinio cukraus. Viską išplakti iki purumo. Tada, visą tą masę sumesti į sumaltus sausainius ir minkyti juos kol bus vientisa masė. Štai turime sausdainių “tešlą”. Linksmiausias darbas prasideda dabar: gnaibome tešlą, darome rutuliukus, ir juos dedame ant kepimo popieriaus. Aš gavau 60 tokių rutuliukų. Pasiruošiame kokią skardą išklotą kepimo popieriumi, ir pradėsime “juodą” darbą. Paimame mažą puodą, susmulkiname 2 juodo šokolado plyteles ir 1 balto šokolado plytelę ir kaitiname puode visąlaik pamaišant ant labai mažos ugnies tol, kol šokoladas ištirps. Tada apvilgom kiekvieną rutuliuką gautame šokalade. Kai baigiam, susmulkinam likusį baltą šokoladą, jį vėl ištirpiname ir gražiai apšlaikstome visus rutuliukus. Likusias puošmenas darote jūs. Paliekame sausdainius šaldytuve porai valandų, kad šokoladas sustingtų. Skanaus! VERTA ŽINOTI:
* nepamirškite paragauti suplaktos grietinėlės su kitais ingridientais. Nedarykite jos labai saldžios, nes ir sausainiai, ir šokoladas yra ganėtinai saldūs.
* šokoladas tirpsta 48 laipsnių temperatūroje, tad visad laikykite labai mažą ugnį ir nuolat maišykite, kad šokoladas neprisviltų. Jei tik matote, kad kažkas blogai, greitai nukelkite šokoladą nuo ugnies.
* rutuliukus geriausiai apvilgyti šokoladu su dviem šaukštais.
* maskarponio sūrio rasite visuose didesniuose prekybos centruose sūrio skyriuje.
* sausdainius geriau laikyti šaldytuve, nes šokoladas kambario temperatūroje ganėtinai gerai tirpsta. Šokolado glaistas žinoma gali keistis. Galite daryti baltus rutuliukus ir juos apšlaikstyti juodu šokoladu. Galite daryti tiesiog juodus rutuliukus. Viskas jūsų vaizduotėje!
AUTORIUS: Aleksandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Inga
2011-08-07 17:49
Dariau visiškai be sūrio, gavosi skanūs, man asmeniškai per saldūs, bet visiems kitiems labai patiko. Tačiau sunkiausia buvo su šokoladu juos apglaistyti. Tačiau tikrai skanu, ačiū už puikų receptą ;p ATSAKYTI
gamintoja
2011-03-04 09:29
Maskarponę laisvai galima pakeisti rikotos arba philadelphios suriu :) jie visi padaryti is grietineles :) ATSAKYTI
besidominciai
2011-03-03 23:10
:( rasyk nerasius , atsakyma vargu ar gausim... isitikinau... ATSAKYTI
Besidominti
2011-02-09 19:35
O jei be mascarpones surio? ar ji kuo nors kitu galima pakeisti? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital