Sutarkuoti sviestą ir kepinių margariną bei mandarino cedrą, ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį ir kiaušinio trynius, išmaišyti iki vientisos masės, sijoti miltus kartu su kepimo milteliais, minkyti tešlą, trečdalį tešlos atskirti suvynioti į maistinę plėvelę išdėti į šaldytuvą mažiausiai valandai.
Kitą pusę sumaišyti su kakavos milteliais ir išminkyti, taip pat susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
Išėmus palaikyti kambario temperatūroje, kol tešla šiek tiek sušils, tada išminkyti.
Sausainiai šuniukai: formuoti kamuoliukus, putpelės kiaušinio dydžio, įsprausti į viduriuką pusę irisiuko ir suformuoti kamuoliuką, įsmeigti iš šokolado pabarstukų akytes, burnytę, o iš šokoladinės masės formuoti ausytes bei nosytę, klijuoti patepiant vandeniu. Dėti į kepinių popieriumi išklotą skardą. Kepti apie 30-40 min., 180 laipsnių orkaitėje.
Sausainiai pelėdos: Iškočioti lakštą iš baltos tešlos, padėti ant kepinių popieriaus į centrą dėti šokoladinės tešlos „dešrą“ ir formuoti lazdą. Kartu su kepinių popieriumi dėti vėl į šaldytuvą pusvalandžiui. Supjaustyti maždaug 1 cm pločio riekelėmis. Klijuoti dvi riekeles krašteliais vieną šalia kitos su vandeniu, pirštais formuoti ausytes ir dėti į kepinių popieriumi išklotą skardą, dėti lukštentas saulėgrąžas į akių vietas. Iš tešlos pasidaryti snapelį (snapuką galite darytis ir iš plaktų kiaušinio baltymų, morengais, išspaudžiant konditeriniu švirkštu, dar galite įspausti riešutą ir kt.).
Akytes galite daryti iš šokolado burbuliukų, saldainių, pabarstukų ir kt., norimų ingredientų.
Kepti apie 20-30min., vidurinėje orkaitės lentynoje 180 laipsnių orkaitėje.
Jeigu liko baltos tešlos, galite išsikepti plokščių sausainių su formelėmis.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)