Saulėje (orkaitėje) džiovinti pomidorai aliejuje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Saulėje (orkaitėje) džiovinti pomidorai aliejuje
Saulėje (orkaitėje) džiovinti pomidorai aliejuje
Saulėje (orkaitėje) džiovinti pomidorai aliejuje
Autorius apie receptą: Pagaliau pribrendau pagaminti džiovintus pomidorus aliejuje. Juos gaminau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Labai jau gavosi gardūs. Idėją kaip paruošti džiovintus Pagaliau pribrendau pagaminti džiovintus pomidorus aliejuje. Juos gaminau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Labai jau gavosi gardūs. Idėją kaip paruošti džiovintus pomidorus aliejuje radau internete. Rezultatu likau labai patenkinta, todėl receptu noriu pasidalinti su jumis. Paruoštus džiovintis pomidorus šaldytuve galima laikyti ir kelis mėnesius. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas pomidorų
1 litras vandens (verdančio)
4 skiltelės česnako (didesnių arba 5 mažesnių)
3 šaukštai balzaminio acto
1 vienetas lauro lapų (didesnio arba 2 mažesnių)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį džiovintų bazilikų (ar čiobrelio, raudonėlio)
pagal skonį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus supjaustyti į 6 dalis (jeigu pomidorai nedideli, pjaukite pusiau). Pagardinti druska, česnakų milteliais, bazilikais.
2.
Pomidorus sudėti į džiovyklę ir džiovinti 55 ° temperatūroje apie 16 valandų. Pomidorai neturi būti traškūs, o viduje turi jaustis minkštumas, tad neperdžiovinkite.
3.
Į dubenį įpilti vandens, balzaminį actą, sudėti džiovintus pomidorus, palikti 5 minutes. Tuomet juos išimti ir nusausinti.
4.
Česnakus supjaustyti griežinėliais.
5.
Į 250 ml sterilizuotą stiklainį dėti pomidorus, česnakus, vis pabarstant baziliku. Pabaigoje dėti lauro lapelius ir užpilti alyvuogių aliejų. Užsukti dangteliu ir pastatyti į šaldytuvą.
6.
Jau po kelių dienų galima ragauti šio gardaus delikateso.
Patarimai:
Aš pomidorus aliejuje gaminau prieš savaitę ir jų skonis kasdien tik gardesnis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital