"Saulėje" džiovinti pomidorai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
"Saulėje" džiovinti pomidorai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Produktai:
2kg. pomidorų
300-400 gr. alyvuogių aliejaus
Provanso žolių prieskonių arba rozmarino, baziliko, mairūno, čiobrelių.
druskos

Gaminimas:
Atrinktus sveikus sunokusius pomidorus reikia nuplauti, sausai nušluostyti ir perpjauti išilgai į keletą dalių arba pusiau, jei nedideli. Kad vienodai džiūtų, geriausia, jei gabaliukai bus vienodo dydžio. Pikantiškesnis skonis bus, jei prieš džiovinimą pomidorų gabaliukai apšlakstomi acto ir vandens (1:1) mišiniu ar sudėti į skardą šiek tiek apibarstomi druska, sausais prieskoniais (baziliku, mairūnu, rozmarinu, čiobreliais). Džiovinimo laikas priklauso nuo pomidorų veislės, gabaliukų dydžio, oro drėgnumo ir orkaitės efektyvumo. Paprastai jis trunka 8-10val. 60 laipsn. C temperatūroje, kol taps lankstūs ir nelipnūs. Išdžiūvę pomidorai turi būti tamsiai raudoni (ar kitos intensyvios spalvos), lankstūs, bet nekieti. Džiovintus pomidorus sudėti į indą, įmesti kelias šakeles rozmarino (galima ir porą česnako skiltelių) ir užpilti alyvų aliejumi, kad apsemtų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Rita
2016-09-05 12:33
Kiek laiko gali stovėti taip pagaminti pimidorai ATSAKYTI
Inga
2011-03-26 15:51
O aliejaus pries pilant i indeli nereik pakaitint? Ir koks ~ galiojimo laikas sio produkto? ATSAKYTI
as
2010-09-11 16:10
galima uzpilti ir saulegrazu aliejumi ATSAKYTI
audrone
2010-09-11 16:08
reiktu pabandyti, tik procesas ilgai trunka.. man skaniausia valgyti su sviezia Ciabatos duona ir baltu vynu, tokiu atveju pomidorai yra uzkandis. galima pjaustyti i salotas, vistienos ir darzoviu troskinius, spageti bolognese (spageciai su farsu), patiekti kaip garnyra su kitomis darzovemis prie mesos. dar labai skanu uzsideti ant juodos duonos... gardumelis. as juos dievinu! :) ATSAKYTI
karina
2010-08-18 14:32
norejau paklaust, ar galima vietoj alyvuogiu aliejaus naudoti saulegrazu? ATSAKYTI
laima
2010-08-17 12:26
Aprašymas gurmaniškas, bet kaip skonis? Ar verta užsiimt, ar nebus produktų ir laiko gadinimas? Prie kokių patiekalų tinka? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital