Gardžioji šaltiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Šaltiena
Šaltiena
Šaltiena
Šaltiena
Šaltiena
Autorius apie receptą: Labai seniai gaminau šaltieną. Kiek atsimenu, šaltieną nuo seno gamino mano močiutės ir tėvai. Turbūt nebuvo nei vienos šventės be šio patiekalo. Nors šaltiena nuo seno buvo Labai seniai gaminau šaltieną. Kiek atsimenu, šaltieną nuo seno gamino mano močiutės ir tėvai. Turbūt nebuvo nei vienos šventės be šio patiekalo. Nors šaltiena nuo seno buvo šventinis lietuviškas patiekalas, bet yra plačiai paplitusi Rytų ir Šiaurės Europoje. (...daugiau) Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai kiaulės kojų
1 kilogramas jautienos kulninė
5 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
4 vienetai lauro lapų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą nuplauname ir užkaičiame. Verdame iki užvirimo. Susidarius putoms išpilame, gerai nuplauname ir dar kartą užkaičiame. Vandens turi būti tiek, kad pilnai apsemtų mėsą. Virimo metu pildyti vandens negalima.
2.
Dedame pipirus, laurus, druską. Verdame ant silpnos ugnies. Po valandos sudedu visą svogūną ir nesmulkintas česnako skilteles.
3.
Morkas dėkite prieš pabaigą, nebūtina jų virti 2 -3 valandas. Svogūną ir česnaką išgriebkite jiems dar nesusileidus. Visą savo skonį jie bus atidavę sultiniui. Virkite tol, kol mėsa išsiners nuo kaulų.
4.
Mėsai išvirus, išgriebkite ir atvėsus išrinkite kaulus, susmulkinkite ir išdalinkite į indelius. Sudėkite pjaustytas morkas.
5.
Sultinį nukošiame ir dar kartą užverdame. Išpilstome į indelius ant mėsos. Atvėsus, laikome šaldytuve.
6.
Tiekite su virtomis bulvėmis, juoda duona, kaip tik mėgstate. Vieni šaltieną valgo su krienais, česnaku ar net, teko matyti, actu. Man ji skaniausia su krienų ar pomidorų padažu. Acto mano virtuvėje būna tik labai retais atvejais. Skanaus!!!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital