Šalta smidrų sriuba

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šalta smidrų sriuba
Šalta smidrų sriuba
Šalta smidrų sriuba
Autorius apie receptą: Ryškiaspalvė sriuba, kuri maloniai nustebins kiekvieną. Puikus būdas panaudoti turimus smidrus ir pasilepinti gaivia, labai gardžia sriuba. Ryškiaspalvė sriuba, kuri maloniai nustebins kiekvieną. Puikus būdas panaudoti turimus smidrus ir pasilepinti gaivia, labai gardžia sriuba. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai vandens (arba daržovių sultinio)
500 mililitrų grietinėlės
200 gramų smidrų
100 gramų svogūnų
100 gramų pastarnoko (arba petražolių šaknų ar bulvių)
50 gramų špinatų
50 gramų sviesto
20 gramų žalumynų (naudojau krapus ir petražoles)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 sauja ridikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puode ištirpinamas sviestas ir jame apkepinami smulkinti svogūnai bei pastarnokai.
2.
Smidrų kotai nuvalomi ir nupjaunamos galvutės. Galvutės atsidedamos sriubos papuošimui.
3.
Į puodą dedami žalumynai, supilama grietinėlė, vanduo ir viskas verdama apie 15 minučių. Sudedami smulkinti smidrai.
4.
Į virtuvinį kombainą sudedame špinatus. Išvirusi sriuba sutrinama elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Pagal skonį pagardinama druska.
5.
Sriubai atvėsus iki kambario temperatūros ji dedama į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad atšaltų.
6.
Patiekiant sriubą ji papuošiama ant šiek tiek aliejaus pakepintomis smidrų galvutėmis bei smulkintais ridikėliais, pašlakstoma alyvuogių aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital