Šalta pomidorų sriuba su kefyru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šalta pomidorų sriuba su kefyru
Autorius apie receptą: Paragavus pirmą šaukštą šios šaltsriubė, mintimis grįžau į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris Paragavus pirmą šaukštą šios šaltsriubė, mintimis grįžau į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris likdavo salotų dugne. Tai štai lygiai tokį patį skonį išgavau, įmaišydama pomidorus į šaltibarščių ruošinį. Tobula. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras kefyro
3 vienetai pomidorų
2 vienetai agurkų
100 gramų svogūnų laiškų
30 gramų krapų
pagal poreikį druskos
Patiekiant:
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai bulvių (virtų ar keptų)
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus prie žiedkočio įpjaunu kryžiuku, sudedu į gilesnį indą ir užpilu iki pat viršaus verdančiu vandeniu, palieku 10 minučių.
2.
Tuo metu nuskutu bulves, jei ruošiuosi kepti, daržovių skustuku pripjaustau ilgų juostų, jei virti - vidutinio dydžio kubeliais. Kepu aliejuje iki apskrudimo, truputį pasūdau, o verdu iki kol tampa laisvai įbedamos šakute.
3.
Tuo pačiu metu išverdu kiaušinius.
4.
Pomidorus nulupu ir dedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais ir sumalu iki vientisos masės. Tą patį darau, jei naudoju konservuotus pomidorus savo sultyse.
5.
Į dubenį sudedu kapotus krapus ir svogūnus, įtarkuoju agurkus, supilu kefyrą, pomidorus, dedu druską ir išmaišau.
6.
Laikau šaldytuve. Tiekiu su bulvėmis ir pagardinus porciją šaltsriubės pusele kiaušinio.
Patarimai:
Bulvių galite nekepti, galite virti, o galima valgyti ir visai be bulvių.
Galima naudoti konservuotus pomidorus, bet gardžiausia su šviežiais, svarbu, kad jie būtų gerai sunokę.
Svogūnų laiškus galima keisti smulkiai kapota svogūno galva.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital