Šalta keptų pomidorų sriuba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šalta keptų pomidorų sriuba
Šalta keptų pomidorų sriuba
Šalta keptų pomidorų sriuba
Šalta keptų pomidorų sriuba
Autorius apie receptą: Vis dažniau trinamos šaltos sriubos gali reikšti tik viena – kad išlauktas šiltasis metų laikas pagaliau įsisuko į gamtą, namus ir virtuvę. Sodriausio skonio šaltą Vis dažniau trinamos šaltos sriubos gali reikšti tik viena – kad išlauktas šiltasis metų laikas pagaliau įsisuko į gamtą, namus ir virtuvę. Sodriausio skonio šaltą pomidorų sriubą paruošite iš keptų pomidorų, mat kepant jų skonis tampa dar turtingesnis, intensyvesnis. Nors tai reiškia, kad laiko teks skirti šiek tiek daugiau, sriubos skonis bus vertas kiekvienos minutės. Didžiąją darbo dalį atliks orkaitė, o tuomet keptus pomidorus, svogūnus bei česnakus beliks sutrinti, pagardinti šlakeliu sultinio, šaukšteliu „Vegeta Natur“ universalaus prieskonių mišinio ir išlaukti, kol sriuba atvės. Jei naudosite mažiau saldžius pomidorus, tikrai pastebėsite, kaip gardžiai jų rūgštumą subalansuoja rudasis cukrus. Priklausomai nuo pomidorų sultingumo, gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau sultinio – jo kiekį parinkite pagal tai, kokio tirštumo sriubos norite. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Pagrindui:
1 kilogramas slyviniai pomidorai (gerai sunokusių)
200 gramų vyšninių pomidorų
125 mililitrai daržovių sultinio
2 vienetai svogūnų
1 galva česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis universalūs prieskoniai (naudojome „Vegeta Natur“)
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Papuošimui:
pagal poreikį skrebučių
pagal poreikį čiobrelių
pagal poreikį migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2.
Pomidorus nuplaukite, perpjaukite perpus. Išpjaukite didžiųjų pomidorų šerdis. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, perpjauta puse į viršų. Svogūnus nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite tarp pomidorų. Česnako galvą perpjaukite perpus ir dėkite į tą pačią kepimo skardą.
3.
Apšlakstykite daržoves alyvuogių aliejumi, ruduoju cukrumi, druska ir pipirais.
4.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
5.
Iškeptas daržoves perdėkite į didesnį dubenį ar puodą (išskyrus vyšninių pomidorų puseles, kurių šiek tiek pasilikite sriubos papuošimui). Supilkite ir kepimo metu daržovių išskirtas sultis. Česnako skilteles išspauskite iš lukšto. Į tą patį dubenį supilkite pusę stiklinės sultinio, pagardinkite šaukšteliu „Vegeta Natur“ universalaus prieskonių mišinio.
6.
Visus produktus labai gerai sutrinkite trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros.
7.
Sriubą galite patiekti šiltą arba šaltą. Jei norite patiekti šaltą, atvėsinkite ją iki kambario temperatūros, tuomet perkelkite į šaldytuvą ir šaldykite bent 2-3 valandas ar ilgiau.
8.
Patiekite sriubą su duonos skrebučiais, papuošę keptais pomidorais, šakele šviežių čiobrelių ir kepintų migdolų riekutėmis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital