Šalta duonos sriuba su rūkyta žuvimi

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šalta duonos sriuba su rūkyta žuvimi
Šalta duonos sriuba su rūkyta žuvimi
Šalta duonos sriuba su rūkyta žuvimi
Šalta duonos sriuba su rūkyta žuvimi
Autorius apie receptą: Duonos sriuba - vienas iš senovinės virtuvės paveldo patiekalų. Sriuba puikaus aromato ir skonio, o paruošti ją nėra sudėtinga. Duonos sriuba - vienas iš senovinės virtuvės paveldo patiekalų. Sriuba puikaus aromato ir skonio, o paruošti ją nėra sudėtinga. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai vandens
500 mililitrų grietinėlės
200 gramų juodos duonos
100 gramų džiovintų slyvų
50 gramų svogūnų
10 gramų čiobrelių
0.5 vieneto citrinų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
Patiekiant:
200 gramų rūkytos žuvies (neriebios)
100 gramų bulvių (arba paskrudintos duonos)
50 gramų rabarbarų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvos susmulkinamos, dedamos į puodą ir užpilamos šaltu vandeniu. Paliekama pastovėti apie 1 valandą, kad išbrinktų.
2.
Į puodą su slyvomis dedami smulkinti svogūnai ir viskas verdama 10 minučių.
3.
Duona pašlakstoma alyvuogių aliejumi ir pakepinama 10 minučių kepsninėje (arba keletą minučių karštoje keptuvėje).
4.
Kai duona apskrunda, ji smulkiau supjaustoma ir dedama į puodą. Supilama grietinėlė, dedami čiobreliai ir viskas dar paverdama 10 minučių.
5.
Pruošta sriuba sutrinama eletriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Įspaudžiamos citrinos sultys, pagal skonį pagardinama druska.
6.
Atvėsusi sriuba dedama į šaldytuvą bent 1-2 valandoms, kad atšaltų.
7.
Šią sriubą aš paprastai tiekiu pagardinęs rūkyta žuvimi, smulkiai sukapotais rabarbarais ir ant grilio apkeptomis bulvėmis. Vietoje bulvių tinka ir duonos skrebučiai.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital