Šalta arbūzų arbata

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šalta arbūzų arbata
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šalta arbūzų arbata
Šalta arbūzų arbata
Šalta arbūzų arbata
Autorius apie receptą: Jei liko nesuvalgyto arbūzo ir norite skaniai bei žavingai atsigaivinti karštą dieną, ši arbūzinė arbata yra TAI. Gaivi, estetiška, tinkama tiek pradžiuginti kasdienybę, Jei liko nesuvalgyto arbūzo ir norite skaniai bei žavingai atsigaivinti karštą dieną, ši arbūzinė arbata yra TAI. Gaivi, estetiška, tinkama tiek pradžiuginti kasdienybę, tiek patiekti atėjus svečiams. Beje, saldumą drąsiai koreguokite pagal save, nes jis labai priklausys nuo naudojamo arbūzo prinokimo. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
300 gramų   arbūzo  (gryno svorio, jau be žievės)
300 mililitrų   arbatos  (tinka tiek vaisinė, tiek raudonoji rooibos, aš naudojau apelsinų skonio AROMA TEA rooibos arbatą)
1 vienetas   žaliųjų citrinų  (arba 0.5 paprastos citrinos)
pagal poreikį   ledukų
Papuošimui:
3 griežinėliai   žaliųjų citrinų  (arba paprastos citrinos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Paruoškitę arbatą (aš 1 arbatos pakelį užpyliau 300 ml karšto vandens). Palikite atvėsti.
2.
Jei arbūzas su sėklomis, jas išimkite.
3.
Į elektrinio trintuvo indą dėkite arbūzą, pilkite atvėsusią arbatą ir įspauskite citrinos sultis. Sutrinkite.
4.
Jei norisi visiškai glotnaus gėrimo ar trinant pastebėjote, jog liko arbūzo sėklyčių, masę galite perkošti per sietelį.
5.
Paragaukite, ar patinka skonis. Jei norisi rūgščiau, įspauskite dar citrinos sulčių, o jei saldžiau - įdėkite saldumo (tinka cukrus, medus, klevų sirupas, stevija ar kt.).
6.
Paruoštą arbūzinę arbatą galite tiekti iškart arba laikyti šaldytuve sandariame inde 1-2 dienas.
7.
Patiekdami į kiekvieną stiklinę dėkite ledukų užpildydami maždaug tris ketvirčius.
8.
Ant ledukų pilkite arbūzų arbatą. Galite papuošti žaliosios citrinos riekele ir/ar mėtų lapeliais.
Patarimai:
Jei norite gazuoto gėrimo, ruošdami arbatą karšto vandens naudokite mažiau - pakaks 100 ml. Tada ant ledukų arbūzinės arbatos pilkite iki pusės stiklinės, o likusią dalį užpildykite gazuotu vandeniu.
Arbatos rūšis. Jei naudosite vaisinę arbatą, citrinos sulčių gali reikėti kiek mažiau, nes ji turi daugiau rūgštelės už raudonąją rooibos arbatą.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital