Salotų laiveliai su silke, kiviais ir obuoliais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Salotų laiveliai su silke, kiviais ir obuoliais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Salotų laiveliai su silke, kiviais ir obuoliais
Salotų laiveliai su silke, kiviais ir obuoliais
Salotų laiveliai su silke, kiviais ir obuoliais
Autorius apie receptą: Šie salotų laiveliai gaivūs, skanūs ir tikrai papuoš bet kurį stalą. Paruošimas visiškai paprastas - tereikia supjaustyti ingredientus, dėti ant salotos lapų ir skanauti. Šie salotų laiveliai gaivūs, skanūs ir tikrai papuoš bet kurį stalą. Paruošimas visiškai paprastas - tereikia supjaustyti ingredientus, dėti ant salotos lapų ir skanauti. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
2 gūželės salotų (naudojau Little Gem, bet tinka ir kitokios, žr. patarimus)
2 vienetai silkių filė (naudojau VIČI tradicinę)
1 vienetas kivių (didesnio arba 2 mažesnių)
1 vienetas obuolių (vidutinio dydžio)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
1 šaukštas majonezo (arba kreminio sūrelio, žr. patarimus)
1 šaukštas graikiško jogurto (nebūtina)
1 šlakelis citrinų sulčių
šiek tiek pipirų
šiek tiek mėtų (arba krapų ar petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Salotas išskirstyti atskirais lapeliais.
2.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Apšlakstyti trupučiu citrinos sulčių (jog nepatamsuotų).
3.
Silkių file nusausinti nuo aliejaus ir supjaustyti kubeliais. Svogūną nulupti ir smulkiai sukapoti.
4.
Kivį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais (bet ne per smulkiai, jog nesutižtų).
5.
Silkę, obuolius, svogūnus ir kivius dėti į dubenį. Ten pat dėti majonezą ir jogurtą. Išmaišyti.
6.
Paruoštų silkės salotų dėti ant kiekvienos salotos lapelio. Pabarstyti trupučiu grūstų pipirų ir žiupsneliu mėtų (arba krapų ar petražolių).
7.
Tiekti iškart, nes ilgiau stovėdami salotų laiveliai praras traškumą.
Patarimai:
"Little Gem" salotos šiems laiveliams tinka tobulai, nes yra nedidelės, bet tvirtos. Jų rasite daugelyje didesnių parduotuvių. Visgi jei neradote, galite naudoti romanines arba iceberg salotas, lapus perlauždami į kelias dalis.
Silkės salotas galite pasiruošti ir iš anksto (t.y. sumaišyti silkę su obuoliais, svogūnais bei padažu), tačiau kivius rekomenduočiau įmaišyti prieš patiekiant, nes jie turi mėsą/žuvį minkštinančių savybių.
Padažui galite naudoti ir vien majonezą, bet aš jį mėgstu perpus (ar net didesniu santykiu) sumaišyti su graikišku jogurtu - taip gaiviau. Kartais vietoje majonezo naudoju kreminį sūrelį - jį perpus sumaišau su jogurtu, įspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių ir įdedu truputį (labai nedaug) garstyčių arba krienų.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital