Salotos su vištienos iešmeliais ir medaus-garstyčių padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Salotos su vištienos iešmeliais ir medaus-garstyčių padažu
Autorius apie receptą: Gaivios ir tuo pačiu sočios salotos. Jeigu turite galimybę kepti vištienos iešmelius ant griliaus – tuomet salotos savo skoniu pakils į kitą lygmenį. Salotų ingredientus Gaivios ir tuo pačiu sočios salotos. Jeigu turite galimybę kepti vištienos iešmelius ant griliaus – tuomet salotos savo skoniu pakils į kitą lygmenį. Salotų ingredientus rinkitės pagal savo nuožiūrą. Čia dar puikiai tiktų paprika, ridikėliai, vietoje svogūno – poras, o vietoje įprastų pomidorų – mažyčiai saldūs pomidoriukai. Jeigu nesate medaus-garstyčių padažo fanas, galite naudoti “Ranch“ tipo padažą. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
450 gramų vištienos krūtinėlės
Marinatui:
120 mililitrų jogurto, natūralaus
1 gabalėlis imbiero (mažo, tarkuoto, nebūtina)
3 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šaukštas malto kumino
1 šaukštelis garam masala prieskonių (nebūtina)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas aitriosios paprikos miltelių
Salotoms:
2 gūželės romaninių salotų (ar kitų mėgstamų salotų)
2 vienetai avokadų (sunokusių, minkštimo)
2 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
Užpilui:
70 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas dižono garstyčių
1 šaukštas medaus
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną supjaustome į vidutinio dydžio kubelius. Viename inde išmaišome vištieną su jogurtu, česnaku, imbieru ir prieskoniais ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 30 minučių. Galima palikti ir pernakt.
2.
Medinius iešmelius, ant kurių kepsite vištieną, mirkome vandenyje 20 minučių, kad kepant vištieną iešmeliai nedegtų.
3.
Vištienos gabalėlius suveriame ant medinių iešmelių, suspaudžiame gabalėlius vieną prie kito, kad gabalėliai, bekepant išlaikytų drėgmę. Sudedame iešmelius ant stiklinio indo kraštų, taip, kad gabalėliai neliestų indo dugno.
4.
Orkaitę įkaitiname griliaus rėžimu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min vieną pusę, tada iešmelius apverčiame ir kepame dar 15-20 min, kol vištiena truputį apskrunda ir gabalėlių vidus iškepa.
5.
Užpilui aliejų, citrinų sultis, medų, garstyčias gerai sumaišome viename dubenėlyje, pagardiname druska, pipirais. Medaus ir garstyčių kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
6.
Kol vištiena kepa orkaitėje, pasiruošiame salotas. Romanines salotas supjaustome juostelėmis, avokado minkštimą supjaustome pailgai, agurkus supjaustome griežinėliais, pomidorus– skiltelėmis, o kiaušinius į keturias dalis. Svogūną supjaustome plonomis juostelėmis.
7.
Salotų ingredientus po lygiai sudedame į keturias lėkštes, uždedame po pora iešmelių vištienos ant salotų ir apšlakstome užpilu. Skanaus!
Liucija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital