Salotos su baklažanais ir kuskusu

AUTORIUS:
Valerija Alejeva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Salotos su baklažanais ir kuskusu
Autorius apie receptą: Pasinerkime į Artimųjų Rytų atmosferą su kupinu skonių ir aromatų patiekalu. Puikiai tinka pagaminti gamtoje ant grilio arba pasimėgauti namuose. Pasinerkime į Artimųjų Rytų atmosferą su kupinu skonių ir aromatų patiekalu. Puikiai tinka pagaminti gamtoje ant grilio arba pasimėgauti namuose. Valerija Alejeva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 vienetas baklažanų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas saldžiosios paprikos
0.5 stiklinės perlinio kuskuso
70 gramų graikinių riešutų
pagal skonį svogūnų laiškų (smulkintų)
pagal poreikį druskos
pagal skonį džiovintų mėtų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį alyvuogių aliejaus
pagal skonį acto
šiek tiek džiovintas mairūnas
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Užpilti verdančiu vandeniu kuskusą, tiek kad būtų vandens apie 2 cm virš kuskuso. Uždengti puodą dangčiu ir palikti pusvalandžiui.
2.
Baklažanus supjaustyti į griežinėlius. Paskirstyti ant popierinio rankšluosčio ir apibarstyti druska. Palaukti, kol pasirodys skystis, tada uždengti popieriniu rankšluosčiu ir su kočelu atspausti kuo daugiau vandens. Taip jie sugers mažiau aliejaus, o baklažanų skonis bus daug sodresnis.
3.
Baklažanus apkepti ant grilio arba ant grilio keptuvės su aliejumi iki rudumo. Ataušusius baklažanus supjaustyti stambiais šiaudeliais.
4.
Supjaustyti svogūną ir apšlakstyti actu (taip jis bus švelnesnio skonio).
5.
Supjaustyti papriką gabalėliais. Sukapoti graikiškus riešutus.
6.
Visas paruoštas daržoves sumaišyti su kuskusu ir riešutais. Įberti džiovintų mėtų, mairūną, druskos, juodųjų pipirų. Pagardinti svogūnų laiškais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir gerai permaišyti.
AUTORIUS: Valerija Alejeva
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital