Saldžiųjų bulvių karis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Saldžiųjų bulvių karis
Saldžiųjų bulvių karis
Saldžiųjų bulvių karis
Saldžiųjų bulvių karis
Autorius apie receptą: Švelnaus skonio saldžiųjų bulvių karis – kremiškas, šildantis ir jaukus vegetariškas patiekalas. Kokosų pienas jam suteikia subtilaus saldumo, tačiau žaliosios Švelnaus skonio saldžiųjų bulvių karis – kremiškas, šildantis ir jaukus vegetariškas patiekalas. Kokosų pienas jam suteikia subtilaus saldumo, tačiau žaliosios citrinos sultys nuostabiai subalansuoja skonius. Norėdami paruošti sotesnę šio patiekalo versiją, drąsiai gardinkite karį avinžirniais ar lęšiais. Prieskonių galite berti šiek tiek daugiau ar mažiau – dosnesni žiupsniai skoniais nukels į Indijos virtuvę. Patiekite saldžiųjų bulvių karį su virtais ryžiais, o likutį šildykite tiesiog keptuvėje – pašildytas karis ne mažiau gardus nei ką tik paruoštas, tad puikiai tiks ir rytojaus pietų dėžutėms. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Pagrindui:
500 gramų saldžiųjų bulvių
400 mililitrų kokosų pieno
190 mililitrų daržovių sultinio (naudojome „Vegeta Natur“ )
2 vienetai morkų
100 gramų špinatų
1 vienetas svogūnų
5 centimetrai imbiero
3 skiltelės česnako
1 vienetas žaliųjų citrinų
3 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai kokosų aliejaus
0.5 šaukštelio kario prieskonių
0.5 šaukštelio ciberžolės
0.5 šaukštelio kumino
Patiekiant:
pagal poreikį ryžių (virtų)
pagal poreikį kalendros
pagal poreikį žaliųjų citrinų (riekelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gilioje keptuvėje virš vidutinės kaitros įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite smulkintą svogūną bei riekelėmis supjaustytas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.
2.
Suberkite tarkuotą imbierą, kario prieskonius, ciberžolę ir kuminą, sudėkite pomidorų pastą. Maišydami pakepinkite dar minutę.
3.
Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, supilkite kokosų pieną ir sultinį. Išmaišykite. Padidinkite kaitrą, leiskite užvirti. Tuomet kaitrą sumažinkite iki vidutinės, uždenkite keptuvę dangčiu ir kaitinkite apie 10 minučių. Nuėmę dangtį, troškinkite dar 20 minučių, kol daržovės bus minkštos, o skystis sutirštės.
4.
Suberkite pasmulkintus špinatų lapelius, supilkite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pakaitinkite, kol špinatai suminkštės. Nukelkite nuo kaitros.
5.
Patiekite su virtais ryžiais, papuošę šviežiais kalendrų lapeliais ir žaliosios citrinos riekelėmis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital