Saldžių bulvių užkandėlės su rikota

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Saldžių bulvių užkandėlės su rikota
Saldžių bulvių užkandėlės su rikota
Saldžių bulvių užkandėlės su rikota
Saldžių bulvių užkandėlės su rikota
Saldžių bulvių užkandėlės su rikota
Autorius apie receptą: Ar man dar reikia pasakoti apie saldžiųjų bulvių naudą? Vitaminai, beta karotinas, kalcis ir t.t. Ne daržovė, o stebuklas!
Iš nurodytų ingredientų paruošite maždaug 20
Ar man dar reikia pasakoti apie saldžiųjų bulvių naudą? Vitaminai, beta karotinas, kalcis ir t.t. Ne daržovė, o stebuklas!
Iš nurodytų ingredientų paruošite maždaug 20 kąsnelių!
(...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
600 gramų saldžiųjų bulvių
250 gramų rikotos sūrio
30 gramų riešutų ir sėklų mišinio
1 sauja džiovintų spanguolių
1 šaukštas medaus
1 šaukštas džiovintų žolelių mišinio
2 žiupsneliai cinamono
šiek tiek balzamiko kremo
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek malto muskato
šiek tiek maltos raudonosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves gerai nuplauname, metaline kempinėle nušveičiam žievę, bet jos neskutam. Supjaustome 1 cm storio griežinėliais, dedame į didelį dubenį. Apšlakstome aliejumi, beriame truputį muskato, kelis žiupsnelius cinamono, raudonąją papriką ir rupios druskos. Gerai rankomis išmaišome ir sudedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Pašaunam į 180C įkaitintą orkaitę 20 minučių. Apverčiame ir kepame dar 15 - 20 minučių.
3.
Rikotą išmaišom su džiovintom prieskoninėm žolelėm. Likus keletai minučių sudedame riešutus ir sėklas į orkaitę greta bulvių, kad truputį apskrustų. Viską ištraukiame, atidedam riešutus – tegu vėsta. Ant kiekvieno batato giežinėlio dedame po 1 šaukštelį rikotos masės. Galima išspausti truputį citrinos sulčių. Pašauname į orkaitę dar keletai minučių. Griežinėlius abiberiame riešutais, sėklomis ir džiovintomis spanguolėmis. Apšlakstome medumi, o kadangi man rikotoje pritrūko rūgštelės, pyliau ir truputį tirštojo Balsamico padažo.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital