Saldžių bulvių užkandėlė su avokadų užtepėle ir avinžirniais

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Saldžių bulvių užkandėlė su avokadų užtepėle ir avinžirniais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kai norisi greitos užkandėlės, puikiai tinka ši. Tinka šventėms, penktadienio vakarui ar kai atvyksta svečių. Paruošti nesudėtinga, o ragauti labai skanu - nuo stalo dingsta Kai norisi greitos užkandėlės, puikiai tinka ši. Tinka šventėms, penktadienio vakarui ar kai atvyksta svečių. Paruošti nesudėtinga, o ragauti labai skanu - nuo stalo dingsta akimirksniu. (...daugiau) Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
2 vienetai saldžiųjų bulvių (didelių)
200 gramų konservuotų avinžirnių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
0.5 šaukštelio kario prieskonių
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Užtepimui:
2 vienetai avokadų (nedidelių arba 1 didesnio)
50 gramų grietinės, 30% riebumo (arba natūralaus jogurto, nebūtina)
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius suberti į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Tuomet juos nusausinti popieriniu rankšluosčiu, aptepti aliejumi.
2.
Į dubenį berti druską, aitriųjų paprikų miltelius, česnako miltelius, kario prieskonius ir išmaišyti. Suberti avinžirnius ir permaišyti, kad visi pasidengtų prieskonių mišiniu.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti avinžirnius.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minutes. Kepant kelis kartus permaišyti.
5.
Bulves nuskusti, supjaustyti 5 - 6 mm storio griežinėliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Pabarstyti grūstais juodaisiais pipirais.
6.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bulvių griežinėlius.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių iki kol bulvės suminkštės.
8.
Užtepėlei avokadus perpjauti pusiau, išskobti minkštimą, dėti į dubenį. Pasmulkinti šakute arba elektriniu trintuvu, bet iki visiškai vientisos masės trinti nereikia. Tuomet dėti grietinę, įspausti česnaką (arba smulkiai sukapoti), pilti citrinų sultis, berti druską, pipirus ir permaišyti.
9.
Ant bulvių griežinėlių dėti avokadų užtepėlės, pabarstyti aitriųjų paprikų dribsniais, ant viršaus sudėti avinžirnius. Taip paruošti visus bulvių griežinėlius ir skanauti.
AUTORIUS: Viktorija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital