Saldžių bulvių kugelis

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Batatų kugelis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mėgstate kugelį, bet norite ko nors sveikesnio? Siūlau išbandyti šį puikų saldžių bulvių kugelį. Patiekti jį labai skanu su graikišku jogurtu, pabarsčius žalumynais. Mėgstate kugelį, bet norite ko nors sveikesnio? Siūlau išbandyti šį puikų saldžių bulvių kugelį. Patiekti jį labai skanu su graikišku jogurtu, pabarsčius žalumynais. Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
5 vienetai saldžiųjų bulvių (vidutinio dydžio)
4 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus (+trupučio formai aptepti)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Saldžias bulves nuskusti ir stambiai sutarkuoti (burokine tarka).
2.
Svogūną sukapoti smulkiais kubeliais. Apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Dėti į saldžias bules.
3.
Kiaušinius lengvai išplakti su druska ir pipirais. Supilti į bulves ir išmaišyti. Suberti miltus ir dar kartą permaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 20*20 cm stiklinę formą) aptepti trupučių aliejaus, sudėti saldžių bulvių masę. Išlyginti paviršių.
5.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių - 1 valandą. Jei kepimo metu matysite, kad paviršius greitai skrunda, galite pridengti folija.
6.
Ištraukti iš orkaitės, prieš pjaustant palikti apie 10 minučių pastovėti. Galima pabarstyti žalumynais.
AUTORIUS: Janina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital