Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C. Išklokite formą kepimo popieriumi. Miltus suberkite į dubenį, sudėkite likusius ingredientus ir viską maišykite plaktuvu iki vientisos masės. Pabarstykite stalą miltais ir
iškočiokite 0,5 cm storio tešlos lakštą. Iškočioję - išspauskite po 9 vnt. kiekvieno dydžio žvaigždučių ir sudėkite jas į kepimo formą.
Išspauskite dar 3 mažiausias žvaigždutes ir peiliu nupjaukite du jų smaigalius (trys likę smaigailiai pasitarnaus kaip eglutės viršūnė). Iš likusios tešlos išspauskite bet kurias žvaigždutes. Kepkite orkaitės viduryje apie 8 min. Iškepusias žvaigždutes palikite atvėsti.
Atitinkamai po 3 vienodo dydžio žvaigždutes (mažėjimo tvarka) klijuokite vieną ant kitos, tepdami baltu cukraus pieštuku. Galiausiai trijų smaigalių žvaigždutę užklijuokite ant eglutės viršaus. Palikite vienai valandai džiūti.
Cukraus pieštuku vingiuodami iš apačios į viršų papuoškite eglutę. Priklijuokite dekoratyvinius perlus ir kitus pabarstukus. Palikite eglutę džiūti.
- Saldi eglutė tinkama vartoti apie 2 savaites.
- Supakavus į skaidrią plėvelę eglutė tampa puikia dovana!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)