Saldžiarūgštis medaus marinatas daržovėms

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Saldžiarūgštis medaus marinatas daržovėms
Saldžiarūgštis medaus marinatas daržovėms
Saldžiarūgštis medaus marinatas daržovėms
Autorius apie receptą: Tiek paprikos, tiek kopūstai pavyksta labai švelnaus skonio, švelniai saldžiarūgščiai, minkšti, bet vis dar traškūs. Na, o jei mėgstate „stipresnius“ skonius – Tiek paprikos, tiek kopūstai pavyksta labai švelnaus skonio, švelniai saldžiarūgščiai, minkšti, bet vis dar traškūs. Na, o jei mėgstate „stipresnius“ skonius – padvigubinkit visų prieskoninių medžiagų. Per žiemą išstovėjo puikiai, įrodymas - nuotraukose - šios dienos snieguolės... (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį paprikos
1.5 šaukštelio medaus
1 šaukštelis garstyčių grūdelių
1 šaukštelis aliejaus
1 skiltelė česnako (didelės, nuluptos)
1 gabalėlis citrinos žievelės
1/4 šaukštelio čili dribsnių (norint aštriau)
2 vienetai pipirų (grūdelių)
šiek tiek džiovinto raudonėlio (nebūtina)
šiek tiek džiovintų bazilikų (nebūtina)
Marinatui:
1 litras vandens
1 vienetas citrinų
50 gramų cukraus
50 gramų medaus
50 gramų acto
2 šaukštai aliejaus
1.5 šaukšto druskos
1 šaukštelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į kiekvieną 0.5 ar 0.7 litro talpos sterilų stiklainį dedu: šaukštelį garstyčių grūdelių, česnako skiltelę, citrinos žievelės gabaliuką, 1,5 šaukštelio medaus, šaukštelį aliejaus, po kelis pipiru grūdelius, džiovintų bazilikų ir raudonėlio. Norint aštresnio skonio, galima dėti čilį dribsnių.
2.
Paprikas nuplaunu, išimu sėklas, supjaustau juostelėmis. Citriną perpjaunu pusiau.
3.
Į verdanti vandenį dedu paprikas ir citriną (litrui vandens vieną citriną).
4.
Kai vanduo pradeda virti, paprikas išgriebiu iš vandens kiaurasamčiu, sudedu į stiklainiukus, kiek telpa. Ištraukiu citriną. Iš likusio vandens verdu marinatą - įspaudžiu išvirusias citrinas ir kiekvienam litrui skysčio pilu 50 g cukraus, 50 g medaus, 50 g acto, pusantro valgomo šaukšto druskos, 2 šaukštus aliejaus ir šaukštelį citrinos rūgšties. Užvirusį marinatą užpilu ant paprikų, uždarau stiklainį, apverčiu, užkloju, palieku atvėsti.
5.
Toks pats marinatas tinka ir kopūstams marinuoti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital