Saldžiarūgštis marinatas agurkams - mano pats mėgstamiausias

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Saldžiarūgštis marinatas agurkams
Autorius apie receptą: Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves. Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 600 ml. Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves. Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 600 ml. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų (kiek telpa į stiklainius)
šiek tiek garstyčių grūdelių
šiek tiek krapų žiedynų
Marinatui:
600 mililitrų vandens
180 gramų cukraus
150 mililitrų acto 9%
1.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į švarius (geriausia - sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus.
2.
Į puodą pilame vandenį, dedame cukrų ir druską ir pamaišydami užvirinimane. Supilame actą ir dar kelias minutes paverdame.
3.
Karštu marinatu užpilame agurkus ir palaikome 10 minučių.
4.
Tada nupilame marinatą atgal į puodą ir vėl užviriname.
5.
Karštu marinatu vėl užpilame agurkus. Stiklainius sandariai užsukame švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
6.
Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir paliekame, kol visiškai atvės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Snieguole
2018-07-10 23:43
O man kazkaip neiseina saldarugsciu agurku marinuoti, matyt kazko neidedu. Man patinka traskus marinuoti agurkai, bet man jie neisilaiko. ATSAKYTI
Laura
2018-07-12 13:35
Galbūt patalpa, kurioje laikote agurkus, gana šilta? Agurkai mėgsta vėsumą ir tamsą, tada išsilaiko geriau.

Dar traškumas su agurkų šviežumu labai susijęs - kuo šviežesni, tuo traškesni. Pabandykite prieš marinuojant agurkus užmerkti bent porai valandų (galima ir per naktį) šaltame vandenyje - jie tampa traškesni, tas ypač padeda, jeigu agurkai pirktiniai.

O vandenyje pamirkusius agurkus galite pirmiausia nublanširuoti, o tada tik užpilti marinatu, kaip šiame recepte arba štai šiame recepte. Tada jie talpiau sugula į stiklainius ir karštas vanduo "užmuša" visokių bakterijų likučius ant pačių agurkų, kurios kitu atveju galėtų irgi apgadinti konservą. ATSAKYTI
Onute
2017-08-21 18:51
Taip, tikrai skanus marinatas ATSAKYTI
As
2017-08-20 23:23
Tikrai skanus. Receptas isbandytas. Sparagines pupeles labai skanu su juo uzmarinuot ATSAKYTI
irena
2017-07-28 09:49
ar druskos neperdaug ant 600 ml.vandens,kai norma yra ltr -1 saukstas.Daugoka atrodo,reikes pamegint ir tuo receptu

ATSAKYTI
Ligita
2017-07-28 13:36
Na toks receptas :-) Šie agurkėliai tokio stipraus skonio, turbūt ir druskos todėl daugiau, net jau ne kartą juos gaminau ir visada pasiteisina ATSAKYTI
Lina
2017-08-16 20:14
Tikrai ne perdaug, pati taip marinavau, labai skanu ATSAKYTI
Laima
2017-08-31 02:11
Reikes isbandyti,o i stiklaini cesnako nededat? ATSAKYTI
Ligita
2017-08-31 15:15
Aš nededu, nes nemėgstu česnako, bet galima dėti, tikrai nepamaišys :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital