Saldžiarūgštis marinatas agurkams - mano pats mėgstamiausias

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Saldžiarūgštis marinatas agurkams - mano pats mėgstamiausias
Autorius apie receptą: Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves. Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 600 ml. Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves. Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 600 ml. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
šiek tiek agurkų
šiek tiek garstyčių sėklos
šiek tiek krapų žiedynų
Marinatui:
600 mililitrų vandens
180 gramų cukraus
150 mililitrų acto 9%
1.5 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į švarius (geriausia - sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus.
2.
Užviriname vandenį su cukrumi ir druska, supilame actą ir dar kelias minutes paverdame. Užpilame agurkus, palaikome 10 min., nupilame marinatą atgal į puodą, užviriname, vėl užpilame agurkus ir sandariai užsukame. Palaikome apverstus, kol atvės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Snieguole
2018-07-10 23:43
O man kazkaip neiseina saldarugsciu agurku marinuoti, matyt kazko neidedu. Man patinka traskus marinuoti agurkai, bet man jie neisilaiko. ATSAKYTI
Laura
2018-07-12 13:35
Galbūt patalpa, kurioje laikote agurkus, gana šilta? Agurkai mėgsta vėsumą ir tamsą, tada išsilaiko geriau.

Dar traškumas su agurkų šviežumu labai susijęs - kuo šviežesni, tuo traškesni. Pabandykite prieš marinuojant agurkus užmerkti bent porai valandų (galima ir per naktį) šaltame vandenyje - jie tampa traškesni, tas ypač padeda, jeigu agurkai pirktiniai.

O vandenyje pamirkusius agurkus galite pirmiausia nublanširuoti, o tada tik užpilti marinatu, kaip šiame recepte arba štai šiame recepte. Tada jie talpiau sugula į stiklainius ir karštas vanduo "užmuša" visokių bakterijų likučius ant pačių agurkų, kurios kitu atveju galėtų irgi apgadinti konservą. ATSAKYTI
Onute
2017-08-21 18:51
Taip, tikrai skanus marinatas ATSAKYTI
As
2017-08-20 23:23
Tikrai skanus. Receptas isbandytas. Sparagines pupeles labai skanu su juo uzmarinuot ATSAKYTI
irena
2017-07-28 09:49
ar druskos neperdaug ant 600 ml.vandens,kai norma yra ltr -1 saukstas.Daugoka atrodo,reikes pamegint ir tuo receptu

ATSAKYTI
Ligita
2017-07-28 13:36
Na toks receptas :-) Šie agurkėliai tokio stipraus skonio, turbūt ir druskos todėl daugiau, net jau ne kartą juos gaminau ir visada pasiteisina ATSAKYTI
Lina
2017-08-16 20:14
Tikrai ne perdaug, pati taip marinavau, labai skanu ATSAKYTI
Laima
2017-08-31 02:11
Reikes isbandyti,o i stiklaini cesnako nededat? ATSAKYTI
Ligita
2017-08-31 15:15
Aš nededu, nes nemėgstu česnako, bet galima dėti, tikrai nepamaišys :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis