Saldžiarūgštė vištiena su agurkais ir morkomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Saldžiarūgštė vištiena su agurkais ir morkomis
Saldžiarūgštė vištiena su agurkais ir morkomis
Saldžiarūgštė vištiena su agurkais ir morkomis
Autorius apie receptą: Aš labai mėgstu ir dažnai paruošiu saldžiarūgščią vištieną. Šiandien ją gaminau su agurku. Na kodėl savęs nepalepinti rytietiško skonio patiekalu? Aš labai mėgstu ir dažnai paruošiu saldžiarūgščią vištieną. Šiandien ją gaminau su agurku. Na kodėl savęs nepalepinti rytietiško skonio patiekalu? Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištienos krūtinėlės
2 vienetai agurkų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai saldžiarūgščio padažo
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas medaus
pagal poreikį kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)
1 šlakelis aštraus padažo (tinka bet koks mėgiamas)
1 šlakelis ryžių acto (arba obuolių acto)
2 skiltelės česnako (smulkinto)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais. Pabarstome druska, saldžios paprikos milteliais, smulkiai sukapotu (arba išspaustu) česnaku ir gerai išmaišome. Jeigu turite laiko, galite palikti pusvalandį pamarinuoti, bet jeigu skubate - galite gaminti iškart.
2.
Vištienos gabalėlius apvoliojame kukurūzų krakmole.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame vištienos gabaliukus iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.
4.
Supjaustome morką griežinėliais, agurką pusžiedžiais. Susmulkiname svogūną.
5.
Kitoje keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepiname griežinėliais pjaustytas morką ir smulkintą svogūną.
6.
Daržovėms suminkštėjus, sudedame pusžiedžiais pjaustytą agurką. Supilame saldžiarūgštį padažą, pomidorų padažą, aštrų padažą, įmaišome medų ir ryžių actą. Pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti ir burbuliuoti, tada sudedame apkeptą vištieną. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname pora minučių.
7.
Valgome su ryžiais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Agnetė
2020-05-05 10:43
Dariau visiškai pagal receptūrą, nė sykio neparagaudama gaminimo metu(žinau, rizikinga ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital