Saldžiarūgštė vištiena

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Saldžiarūgštė vištiena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 vištienos krūtinėlės
2 valgomi šaukštai bulvių krakmolo
2 valgomi šaukštai miltų
1 žiupsnelis krapų
1 žiupsnelis čiobrelių
1 žiupsnelis raudonėlio
malti juodieji pipirai
aliejus
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
3 valgomi šaukštai citrinos sulčių
1 valgomas šaukštas medaus
3 valgomi šaukštai sojos padažo
2 valgomi šaukštai aliejaus (jei reikia kepimui)
3 skiltelės česnako
3 valgomi šaukštai vandens
1 žiupsnelis maltų kvepiančiųjų pipirų
druska pagal skonį
1 žiupsnelis malto muskato riešuto
PARUOŠIMO BŪDAS:

Nuplautą ir nusausintą vištienos krūtinėlę supjausčiau smulkiais kubeliais.

Į celofaninį maišelį subėriau miltus, krakmolą, prieskonius, druską. Sudėjau mėsą. Maišelį užrišau ir visą jame esantį turinį gerai pakračiau, kad susimaišytų mėsa ir prieskoniai.

Įkaitintoje keptuvėje paruoštą mėsą apkepiau, kol gražiai paskrudo. Apkeptą mėsą išėmiau ir padėjau šiltai.

Ėmiausi padažo - jei likęs aliejus "nesudegęs", jame pakepinam susmulkintą česnaką. Jei netinkamas - pakeičiame nauju ir trumpai pakepam plonomis riekelėmis supjaustytą česnaką.

Supilame sojų padažą, vandenį, sudedame medų. Ant silpnos ugnies viską kaitiname, kol medus ištirpsta.

Pilame citrinos sultis ir paskaniname prieskniais. Į paruoštą padažą sudedame keptą ir šiltai laikytą vištieną. Pakaitiname dar 5 minutes viską pamaišydami.

Garnyrui naudojau smulkius makaronus, šaldytus žirnelius ir kubeliais supjaustytas morkas.

Išvirtus makaronus sumaišiau su daržovėmis ir apkepiau keptuvėje. 

Kad būtų pikantiškesnis skonis, įbėriau žiupsnelį maltų kalendrų, juodųjų pipirų, truputį tarkuoto imbiero ir ciberžolės.
 

Jei jos neturite - tiks truputis kario prieskonių.
SKANAUS!

AUTORIUS: Kristina
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Vaiva
2013-01-13 17:06
Buvo labai skanu tik man kažkodėl nesigavo tokios gražios spalvos vištiena, nuo sojos padažo viskas buvo tikrai tamsios spalvos. Ką daryti, kad taip nenutiktų? ATSAKYTI
Viktorija
2011-04-27 17:15
Skanu, tik man gavosi ne tiek daug to padažo kaip nuotraukoj. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital