Nuplautą ir nusausintą vištienos krūtinėlę supjausčiau smulkiais kubeliais.
Į celofaninį maišelį subėriau miltus, krakmolą, prieskonius, druską. Sudėjau mėsą. Maišelį užrišau ir visą jame esantį turinį gerai pakračiau, kad susimaišytų mėsa ir prieskoniai.
Įkaitintoje keptuvėje paruoštą mėsą apkepiau, kol gražiai paskrudo. Apkeptą mėsą išėmiau ir padėjau šiltai.
Ėmiausi padažo - jei likęs aliejus "nesudegęs", jame pakepinam susmulkintą česnaką. Jei netinkamas - pakeičiame nauju ir trumpai pakepam plonomis riekelėmis supjaustytą česnaką.
Supilame sojų padažą, vandenį, sudedame medų. Ant silpnos ugnies viską kaitiname, kol medus ištirpsta.
Pilame citrinos sultis ir paskaniname prieskniais. Į paruoštą padažą sudedame keptą ir šiltai laikytą vištieną. Pakaitiname dar 5 minutes viską pamaišydami.
Garnyrui naudojau smulkius makaronus, šaldytus žirnelius ir kubeliais supjaustytas morkas.
Išvirtus makaronus sumaišiau su daržovėmis ir apkepiau keptuvėje.
Kad būtų pikantiškesnis skonis, įbėriau žiupsnelį maltų kalendrų, juodųjų pipirų, truputį tarkuoto imbiero ir ciberžolės.
Jei jos neturite - tiks truputis kario prieskonių.
SKANAUS!