Saldžiarūgštė agurkų ir cukinijų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Evelina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Agurkų ir cukinijų mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mano mėgstamiausia mišrainė, kuri yra ir skani, ir labai geras būdas sunaudoti tiek didesnius agurkus, tiek paaugusias cukinijas. Šeimoje mes ją valgome ir vieną, ir kaip garnyrą Mano mėgstamiausia mišrainė, kuri yra ir skani, ir labai geras būdas sunaudoti tiek didesnius agurkus, tiek paaugusias cukinijas. Šeimoje mes ją valgome ir vieną, ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Taip pat labai tinka dėti į sriubas ir troškinius. Beje, pomidorų padažo galima ir nedėti, ir be jo būna skanu. Jeigu patinka aštriu, dar galima įpjaustyti česnako arba čili pipiriuko. Jeigu mėgstate švelnesnį skonį, paprastą actą galite pakeisti obuolių actu. (...daugiau) Evelina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai agurkų
2 kilogramai cukinijų (gryno svorio)
1 kilogramas svogūnų
150 mililitrų acto 9%
150 gramų cukraus
150 mililitrų aliejaus
3 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Didesniems agurkams išpjaustau sėklytes. Jeigu cukinijos paaugusios ir žievelė kiektesnė, ją nulupu, o jeigu naudoju jaunas cukinijas, palieku neluptas. Agurkus ir cukiniją supjaustau riekelėmis arba kubeliais, kaip nuotaika būna. Svogūnus supjaustau pusžiedžiais.
2.
Daržoves dedu į didelį puodą, ten pat supilu cukrų, druską, actą ir aliejų. Viską gerai išmaišau ir palieku pastovėti apie 12-14 valandų, jog išsiskirtų sultys. Kas keletą valandų vis permaišau, tada sultys geriau išsiskiria.
3.
Puodą statau ant ugnies, sudedu pomidorų padažą, išmaišau ir viską užverdu. Nuo užvirimo pakaitinu 2-3 minutes. Tada iškart imu nuo ugnies ir mišrainę išpilstau į iškaitintus, švarius stiklainius. Užsuku sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais ir apverčiu stiklainius dangteliais žemyn. Šiltai apkloju kaldromis ir palieku visiškai atvėsti. Laikau rūsyje.
AUTORIUS: Evelina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Egle
2019-09-06 15:19
Svogunu kepinti nereik aliejuj? ATSAKYTI
Indre
2018-09-09 10:50
Viska dariau per puse, bet man sakyciau mazokai sulciu gavosi.... as taip suprantu is foto, kad turi viskas but marinate ATSAKYTI
Agnė
2018-09-09 12:46
Labai nuo daržovių priklauso, man cukinijos ir agurkai labai daug sulčių paleidžia, tiek, kad kartais visų ir nesunaudoju marinavimui. ATSAKYTI
Romualda
2017-08-29 17:08
Dariau, nuostabi mišrainė, ačiū kad pasidalinote receptu!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital