Saldžiarūgščiame padaže marinuotas tofu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Marinuotas tofu
Marinuotas tofu
Marinuotas tofu
Marinuotas tofu
Autorius apie receptą: Ryškūs azijietiški skoniai. Užima truputį daugiau laiko, tačiau skonio receptoriai oho kaip padėkos už tą vargą. Patiks ir užkietėjusiems mėsos valgytojas, jei tik šie Ryškūs azijietiški skoniai. Užima truputį daugiau laiko, tačiau skonio receptoriai oho kaip padėkos už tą vargą. Patiks ir užkietėjusiems mėsos valgytojas, jei tik šie mėgsta Azijos virtuvę. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
350 gramų tofu (geriausia kietas, jei naudojamas minkštas, tuomet reikia jį suslėgti)
200 gramų šparaginių pupelių
150 gramų ryžių makaronų (arba ryžių)
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai kokosų aliejaus (ar kito kepimui)
1 šaukštas sojos padažo
Marinatui:
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 gabalėlis imbiero (nykščio dydžio)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
1 šaukštas sezamų aliejaus
10 mililitrų vandens
pagal skonį aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia suslėgti tofu (jei naudojamas minkštas) - tam, kad iš jo ištekėtų visas vanduo. Tiesiog patiesti lėkštėje virtuvinio vienkartinio rankšluoščio gabalėlį, ant jo dėti tofu, uždėti dar vieną rankšluostį ant viršaus ir ant visko uždėti kažką sunkaus (porą puodų ar pan...), taip tofu palikti bent porai valandų.
2.
Marinatui ištirpdyti medų, kad šis taptų skystas, pilti sezamų aliejų, soja, vandenį, žaliosios citrinos sultis. Visus likusius ingredientus susmulkinti nedidelėmis juostelėmis ir taip pat dėti į marinatą. Gerai išmaišyti.
3.
Kai iš tofu išbėga vanduo, supjaustyti jį nedideliais kubeliais (apie 2 cm dydžio) ir sudėjus į indą aplieti marinatų. Palikti kelioms valandoms kambario temperatūroje arba šaldytuve per naktį.
4.
Prieš kepant tofu, nuo jo nuvalyti česnakų ir imbierų gabalėlius atgal į marinatą.
5.
Keptuvėje gerai įkaitinti šaukštą su puse aliejaus, sudėti tofu ir kepti iš visų pusių, kol apskrus. Kepti ant vidutiniškai didelės ugnies.
6.
Šparagines pupeles apvirti kelias minutes. Kitoje keptuvėje sudėti likusį pusę šaukšto aliejaus, sudėti pupeles ir apkepti ant vidutiniškai didelės ugnies, kol truputį apskus, prieš baigiant kepti užpilti šaukšta sojos ir pakepti dar minutę.
7.
Pagal instrukcijas ant pakelio išvirti ryžių makaronus, jei gaminami ryžiai tuomet juos pradėti virti prieš kepant tofu, nes jie verda ilgiau nei ryžių makaronai.
8.
Kai tofu apskrunda, išgriebti jį iš keptuvės ir į tą pačią keptuvę supilti marinatą, kuriame buvo tofu. Įpilti dar 150 ml vandens. Viską pavirti kelias minutes. Tuomet krakmolą ištirpdinti dar 50 ml vandens ir supilti į keptuvę. Pavirti kelias minutes, kol užverda ir paragauti ar užtenka sūrumo, rūgštumo ir saldumo. Jei atrodo, jog dar kažko trūksta, įpilti šlakelio sojos ir žaliosios citrinos sulčių, dažniausiai tai padeda.
9.
Į padažą sudėti apskrudusįi tofu ir išjungti kaitrą. Padalinti tofu ir padažą į lėkštes, šalia - ryžių makaronų ir pupelių bei žaliosios citrinos skiltelės.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital