Saldžiarūgščiai cukinijų ir morkų suktinukai žiemai

AUTORIUS:
Marija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Saldžiarūgščiai cukinijų ir morkų suktinukai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kai sodas gausėja cukinijomis, norisi jas pasaugoti ir žiemai. Tad šie suktinukai tam puikiai tinka - pavyksta labai skanūs, maloniai saldžiarūgščiai, o marinatas puikiai tinka Kai sodas gausėja cukinijomis, norisi jas pasaugoti ir žiemai. Tad šie suktinukai tam puikiai tinka - pavyksta labai skanūs, maloniai saldžiarūgščiai, o marinatas puikiai tinka įvairioms daržovėms. (...daugiau) Marija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas cukinijų
300 gramų morkų
4 skiltelės česnako
8 šakelės petražolių
4 šakelės krapų
4 šakelės baziliko (šviežio, violetinio)
Marinatui:
1 litras vandens
100 mililitrų acto (9%)
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukinijas švariai nuplauti ir nuskusti. Daržovių skustuvu supjaustyti ilgomis ir plonomis juostelėmis. Galima tai daryti ir peiliu, tik tuomet reikėtų pjauti kuo ploniau.
2.
Morkas nuplauti, nuskusti ir taip pat supjaustyti ilgomis plonomis juostelėmis.
3.
Stiklainius švariai išplauti sodos tirpalu ir gerai išskalauti. Pakaitinti 30 minučių iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (sudėtus ant medžiaginiu rankšluosčiu išklotos skardos kakleliais žemyn).
4.
Nuplauti petražoles, krapus ir bazilikus ir išdėlioti į stiklainius. Česnaką nulupti, supjaustyti griežinėliais ir taip pat sudėti į stiklainius.
5.
Susukti morkų juostelę į ritinėlį, tuomet susukti morkų ritinėlį į cukinijos juostelę. Gautus suktinukus sudėti į stiklainius vieną šalia kito.
6.
Marinatui į puodą supilti vandenį, berti cukrų bei druską. Pakaitinti iki užvirimo, tada supilti actą ir dar kartą užvirti.
7.
Karštą marinatą atsargiai supilti į stiklainius iki kaklelio, uždengti dangteliais, apversti kakleliais žemyn ir šiltai apkloti (antklodėmis, pledais ir pan.) ir palikti visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Marija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital