Saldžiai aštri vištiena su medumi orkaitėje

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Saldžiai aštri vištiena su medumi orkaitėje
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Minkšta ir sultinga vištiena orkaitėje greitai - saldžiaaštriame padaže. Skanu su ryžiais, bulvytėmis ar kitokiu mėgstamu garnyru. Receptas adaptuotas pagal Minkšta ir sultinga vištiena orkaitėje greitai - saldžiaaštriame padaže. Skanu su ryžiais, bulvytėmis ar kitokiu mėgstamu garnyru. Receptas adaptuotas pagal Diethood tinklaraštį. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
400 gramų vištienos krūtinėlės (3-4 gabalėlių)
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sriracha padažo (naudojome vidutiniškai aštrų, galima keisti Sweet Chilli padažu)
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis krakmolo
Vištienai:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
2 žiupsneliai druskos (arba pagal skonį)
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną įtrinti prieskoniais (druska, pipirais, paprikos milteliais). Jei turite laiko, palikite 1-2 val pasimarinuoti (galima ir per naktį). Jei laiko neturite - galima kepti ir iš karto.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Vištienos gabalėlius apkepti ant didesnės kaitros po 2-3 min iš abiejų pusių (iškepti nereikia, tik kad gražiai apskrustų). Gabalėlius sudėti į kepimo indą.
3.
Medų, jei kietas, pašildyti, kad suskystėtų. Sumaišyti su aštriu padažu, citrinos sultimis, smulkintu česnaku. Šiuo padažu vištieną aptepti iš abiejų pusių.
4.
Kepimo indą uždengti folija ir kepti apie 20 minučių iki 190 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje. Foliją nuimti ir kepti dar 5 minutes.
5.
Krakmolą sumaišyti keliais šaukštais šalto vandens, kol ištirps. Supilti į formą, ir sumaišyti su padažu. Įdėti dar 1 - 2 minutėms į orkaitę, kad padažas sutirštėtų.
6.
Patiekiant galima pabarstyti sezamo sėklomis ir mėgiamais žalymunais, pvz. svogūnų laiškais ar petražolėmis.
Patarimai:
Kepimo laikas. Tikslus vištienos iškepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital