Autorius apie receptą:
Tai puikus paruoštukas sriubai ar padažui. Kad taip ruošia voveraites žiemai buvau girdėjusi jau prieš keletą metų iš bendradarbės, bet prisiruošiau pabandyti tik dabar.
Tai puikus paruoštukas sriubai ar padažui. Kad taip ruošia voveraites žiemai buvau girdėjusi jau prieš keletą metų iš bendradarbės, bet prisiruošiau pabandyti tik dabar. Voveraites šaldžiau 2 būdais ir dalinuosi, kaip tą dariau.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 kilogramai
voveraičių
3 vienetai
morkų
1 vienetas
svogūnų
(didelio)
50 gramų
sviesto
1 šaukštas
aliejaus
pagal poreikį
vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
1 būdas. Voveraites nuplauname, šiek tiek pasmulkiname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu. Užverdame, nugraibome susidariusias putas. Paverdame kelias min.
2.
Nukošiame. Atvėsiname ir supilstome į indelius ar maišelius tinkamus šaldymui.
3.
2 būdas. Voveraites nuplauname, šiek tiek pasmulkiname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu. Užverdame, nugraibome susidariusias putas. Paverdame kelias min.
4.
Svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną pasmulkiname.
5.
Įkaitiname keptuvėje aliejų. Suberiame daržoves ir pakepiname, kol jos suminkštės. Suverčiame voveraitės. Sudedame sviestą ir pakaitiname dar kelias min.