Saldus vyniotinis su moliūgu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Saldus vyniotinis su moliūgu
Saldus vyniotinis su moliūgu
Saldus vyniotinis su moliūgu
Saldus vyniotinis su moliūgu
Autorius apie receptą: Graikijoje jis tapatinamas su sraige, nors man jis panašesnis į rožės žiedą. Šis desertas nėra saldus, tad jei norite, kad jis būtų saldesnis, dalį medaus galima keisti Graikijoje jis tapatinamas su sraige, nors man jis panašesnis į rožės žiedą. Šis desertas nėra saldus, tad jei norite, kad jis būtų saldesnis, dalį medaus galima keisti cukrumi, pagal skonį. Ingredientai skirti 28 cm formai. (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Kai norisi ypatingo deserto, visada tikriname Ingos receptus ir dar niekada jie nenuvylė. Šis moliūgų pyragas tikrai išskirtinis. Ir savo išvaizda, ir skoniu. Skanavome jį Kai norisi ypatingo deserto, visada tikriname Ingos receptus ir dar niekada jie nenuvylė. Šis moliūgų pyragas tikrai išskirtinis. Ir savo išvaizda, ir skoniu. Skanavome jį karštą ir kiekvienas kąsnis tiesiog tirpo burnoje. Gamindami tiksliai laikėmės Ingos rekomendacijų ir pavyko puikiai. Moliūgų sezonas jau ant nosies, o Filo tešlos rasite daugumoje didžiųjų prekybos centrų (patikrinkite jų šaldiklius), tad šio pyrago neišbandyti būtų tiesiog nuodėminga! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
7 lapai filo tešlos
500 gramų moliūgų (smulkiai tarkuotas)
130 gramų graikinių riešutų (stambiai malti)
108 gramai medaus
108 gramai alyvuogių aliejaus
86 gramai manų kruopų (galima keisti maltais džiūvėsiais)
56 gramai razinų (perpjautos pusiau)
šiek tiek cinamono
šiek tiek gvazdikėlių (malti)
šiek tiek muskato (maltas)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejumi ištepame 28 cm skersmens formą.
2.
Smulkiai sutarkuotą moliūgą nuspaudžiame rankomis, kad nubėgtų kuo daugiau vandens. Dedame jį į puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies apie 10 min., kol nusausės moliūge dar likęs vanduo.
3.
Dedame į dubenį, suberiame manų kruopas, graikinius riešutus, razinas, cinamoną, gvazdikėlius, įtarkuojame muskato riešuto, supilame medų. Viską gerai išmaišome.
4.
Imame vieną filo tešlos lakštą, dedame ant sauso stalo paviršiaus, naudojant konditerinį teptuką lengvai patepame ar apšlakstome jį aliejumi.
5.
Dedame įdarą pagal ilgąjį lakšto kraštą, suvyniojame jį į ritinėlį, pačioje pabaigoje prieš baigiant užvynioti, patepame alyvuogių aliejumi, kad priliptų. Dedame į kepimo formą.
6.
Pradedame nuo krašto ir dėliosime ritinėlius, juos gerai sustumiant vieną šalia kito, link centro.
7.
Paruoštą vyniotinį patepame alyvuogių aliejumi.
8.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
9.
Dedame vyniotinį kepti, iš pradžių kepame "apačios" režimu 30 minučių, po to "viršus-apačia" dar 30 minučių, kol gražiai paruduoja.
10.
Ištraukiame iš orkaitės, gausiai pabarstome cinamonu ir cukraus pudra. Patiekiame tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital