Saldi džiovintų vaisių sriuba su leistinukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Saldi džiovintų vaisių sriuba su leistinukais
Saldi džiovintų vaisių sriuba su leistinukais
Saldi džiovintų vaisių sriuba su leistinukais
Autorius apie receptą: Tai tikra sriuba iš vaikystės. Gaivi, lyg saldžiarūgštė. Man skaniausia ši sriuba virta su tešlos leistinukais, nors jei tingite terliotis, galite drąsiai berti smulkių Tai tikra sriuba iš vaikystės. Gaivi, lyg saldžiarūgštė. Man skaniausia ši sriuba virta su tešlos leistinukais, nors jei tingite terliotis, galite drąsiai berti smulkių makaronų. Ar prireiks citrinos sulčių, labai priklauso nuo naudojamų džiovintų vaisių rūgštumo ir nuo Jūsų skonio receptorių. Geriausias patarimas - ragaukite, kai baigsite virti sriubą, berkite daugiau cukraus ar įspauskite citrinos sulčių. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 sauja džiovintų obuolių
1 saujelė džiovintų spanguolių
4 vienetai džiovintų abrikosų
1 saujelė džiovintų kriaušių
1 šaukštelis cukraus (apytikriai, pagal skonį)
1 šlakelis citrinų sulčių (apytikriai, pagal skonį)
1.5 litro vandens
Tešlai:
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Džiovintus vaisius nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais. Suberiame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame apie 10 min. Paragaujame, įberiame cukraus.
2.
Leistinukams mušame kiaušinį į dubenį, beriame druskos, miltų ir išmaišome iki vientisos konsistencijos tešlos.
3.
Per burokinę tarką ar specialią formelę supilame tešlą į sriubą padarydami „kleckučius“. Verdame apie 5 min. Ragaujame, jei trūksta rūgštumo įspaudžiame citrinos sulčių. Ir mėgaujamės skania sriuba.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Haris
2024-02-19 18:14
100 balų.
Kaip pas močiutę kaime.
ATSAKYTI
Haris
2022-09-23 18:36
Liuks !!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital