Šakšuka - izraelietiška kiaušinienė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 55)
Šakšuka kiaušinienė
Autorius apie receptą: Šakšukos idėja paprasta - kiaušiniai, iškepti tirštame, prieskoningame pomidorų padaže. Bet kad žinotumėte, kaip tai skanu ir kaip paprasta pagaminti! Mėgstu ją Šakšukos idėja paprasta - kiaušiniai, iškepti tirštame, prieskoningame pomidorų padaže. Bet kad žinotumėte, kaip tai skanu ir kaip paprasta pagaminti! Mėgstu ją pusryčiams, bet dažnai gaminu ir pietums ar vakarienei. Žemiau pateikiu daugmaž klasikinį receptą, bet jame interpretuoti galite drąsiai - koreguoti prieskonius, daržoves, pridėti mėgiamo sūrio ar dar kitaip. Tiesiog palikite pomidorus bei kiaušinius ir visada šis patiekalas pavyks puikiai! (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
5 vienetai kiaušinių
4 vienetai pomidorų (arba 500 gr konservuotų)
1 vienetas paprikos
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis aitriosios paprikos (jei mėgstate aštriau)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos
1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pasiruoškite daržoves: svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką sukapokite, papriką supjaustykite juostelėmis, pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Apkepinkite svogūnus kelias minutes iki taps gelsvi ir salstelėję. Sudėkite česnaką ir pakepkite apie minutę iki česnakai paskleis aromatą. Sudėkite papriką ir pakepinkite iki paprika suminkštės. Sudėkite pomidorus, prieskonius ir ant vidutinės ugnies troškinkite kokias 10 minučių iki padažas sutirštės. Paragaukite ir įdėkite pagal skonį druskos bei pipirų. Jeigu norisi aštriau, pridėkite dar aitriosios paprikos.
3.
Po vieną ant padažo muškite kiaušinius - pirma šaukštu padaže padarykite duobutę, tada į ją muškite kiaušinį. Keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite kokias 7 - 15 minučių iki norimo trynių iškepimo laipsnio.
4.
Patiekdami galite pabarsyti žalumynais: kalendra, baziliku ar kitais mėgstamais. Taip pat čia labai tinka fetos sūris. Bet jeigu neturite, nesirūpinkite, nes bus gardu ir taip. Šalia galite atsipjauti riekę geros juodos lietuviškos duonos ir atsidursite visapusiškame skonio danguje.
Patarimai:
Daugiau informacijos apie šakšuką ir idėjų improvizacijoms galite rasti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Gabrielius
2023-03-26 17:23
Buvo skanu, verta pabandyti. ATSAKYTI
Rūta
2023-03-10 12:27
Mano/mūsų variantas. Antra pusė nemėgsta svogūninių, tai nei česnako, nei svogūno nededam. Kai gaminu sau, česnak reikia :)Svogūno ir aš nelabai mėgstu. Nes jei didesni gabalėliai, jie man saldumo suteikia, o tai jau blogai. Dedu paprikos, pjaustau smulkiais kubeliais, man fainiau, kai visa masė daugma vientisa, o kubeliai lengviau sušunta. Jokių superpiktų paprikų miltelių nededu, geriau jau kokia pikta paprikytė (dalis jos), kokių dabar esama tiek lidluose, tiek maximose. Paprikas kepinu kartu, kol pjaustau pomidorus. Suverčiu pomidorus, pakaitinu, tada dar įverčiu skardinę konservuotų smulkintų. Druskos, pipirų dedu iš akies, bet negailiu. Kai viskas sutirštėja, mušu kiaušinius. Iškart trynius nubarstau druska ir maltais juodaisiais pipirais. Aišku, nelaukiu, kol trynys sutirštės. Patiekiu su feta. Kai pirmą kartą valgėm (ten su šakšuka ir susipažinom) „Fire place“, gavom su kreminiu sūriu, po to perėjau prie fetos. Skanu bet kuris variantas. Bet šūris būtinas :) Norint galima imti batoną, nors teisingiau turbūt būtų pita. Tik kad ją gamintis užtruktų ilgokai... Ir tik ginkdie negali jaustis nė trupučio saldumo, man jis patiekalą daro nevalgomą. ATSAKYTI
Laurynas
2022-10-29 12:55
Tiesiog TOBULA! As nedejau paprikos skonis nerealus! Dejau vakuotus pomidorus savose sultyse ATSAKYTI
Valdas
2022-10-23 16:22
Siaubingai neskanu. Šlamštas. Lietuviška kiaušinienė milijoną kartų skaniau. Daugiau nedarysiu niekada ATSAKYTI
Lauris
2022-10-29 12:57
Valdeli, neimanoma. Arba tu nemegsti pomidoru arba tu dejai kazkokius supuvusius arba rigscius neskanius pomidorus. Pamegink savo sultyse ir suprasi ATSAKYTI
Milda
2022-09-04 20:58
Pirmas blynas kiek pasvilo - perkepiau kiaušinius:) Bet šiaip patiko. Vietoj saldžios paprikos miltelių dėjau rūkytos paprikos - irgi puikiai tinka. Žodžiu bus kartojama :) ATSAKYTI
Ada
2021-09-19 09:43
Ačiū! Buvo labai skanu! ATSAKYTI
Laima
2020-01-24 22:24
Aciu ,labai puikus receptai. ATSAKYTI
Robertas
2019-07-10 12:10
Ir reik valgyt ne su duona, o su batonu pvz prancūzišku. Atsilauži gabalėlį ir kabini juo tiesiai iš keptuvės, į trynį pamirkai, paskui į padažą ir burnon, todėl svarbu ne kiek minučių kept uždengus, bet žiūrėt, kad tryniai neperkeptų ir liktų skysti - tik apsitraukia baltymu, ir gana. Galima vien tik trynius dėt. ATSAKYTI
Dr. Shakshuka
2019-05-13 10:32
Viskas teisingai, tik česnakus reikia dėti minutę prieš dedant pomidorus, kai paprika jau apkepus, kitaip sudegs jie, kol paprika suminkštės, ir neliks aromato ATSAKYTI
Dovilė
2019-05-13 15:42
Turbūt labai priklauso nuo konkrečios keptuvės ir nuo kaitros. Aš česnakus visada dedu po svogūnų ir nesudega, nes paprika turi šiek tiek drėgmės ir sulaiko nuo degimo. Bet aišku, jeigu kaitra didelė, visaip gali nutikti :) ATSAKYTI
Marius
2018-09-24 21:35
Norejiau pasiteirauti ar ir turi jaustis biski pamidoru toks lyg ir rugstumas, naudojau konservuotus. ATSAKYTI
Agnė
2018-09-25 09:25
Labai nuo pomidorų priklauso - jei konservuoti su priedais, visai gali rūgštumas jaustis, o ir patys pomidorai iš savęs truputį rūgštelės turi :) Jei nrite, kad rūgštelės mažiau jaustųsi, galima skoniui subalansuoti apie 1/4 šaukštelio cukraus įberti :) ATSAKYTI
Marius
2018-09-25 10:44
Aciu uz patarima ,kita karta pabandysiu kitokius pamidorus ir truputi cukraus :) ATSAKYTI
Valerija
2018-01-31 09:38
Miela Dovile, dėkoju už puikų receptą! Ilgai ruošiausi pagaminti ir dabar gailiuosi tik, kad neišbandžiau anksčiau :) Gaminau su smulkintais konservuotais pomidorais ir pavyko puikiai! Labai skanu su juodos duonos riekele ir tikrai labai sotu :) Šiek tiek nerimavau, ar išsiims iš keptuvės patogiai, ar teks tiesiai iš jos valgyti, tai galiu pasakyti ir kitiems, kam kyla šis klausimas - pomidorai sutirštėja ir plačia mentele labai paprasta įdėti į lėkštę, padažas tikrai nėra pernelyg skystas. ATSAKYTI
Dovilė
2018-01-31 11:59
Be galo smagu girdėti, jog patiko :) Man šis patiekalas yra vienas tų mėgiamiausių iš greit paruošiamų, kai norisi kažko jaukaus, skanaus ir sušildančio :) ATSAKYTI
Indrė
2016-10-20 19:01
Nerealiai skanu, jau trečią kartą gaminu ir vis su vyru neatsivalgom :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital