Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis

AUTORIUS:
Indrė Baikaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis
Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis
Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis
Šakočio pusbrolis - puikusis orkaitėje keptas šakotis
Autorius apie receptą: Labai skanus šakočio pusbrolis! Ir skoniu tikrai primena šakotį. Labai skanus šakočio pusbrolis! Ir skoniu tikrai primena šakotį. Indrė Baikaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
350 gramų sviesto (kambario temperatūros)
350 gramų cukraus
7 vienetai kiaušinių
200 gramų miltų
150 gramų krakmolo
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
2.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Plakant dėti po vieną trynį į sviesto masę ir plakti, kol susidės visi.
3.
Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą, gerai išmaišyti.
4.
Baltymus išplakti iki standumo ir sudėti į tešlą. Atsargiai išmaišyti. Sudėti grietinę, išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei per tiršta įdėti dar grietinės.
5.
Orkaitę ikaitinti iki 220 laipsnių (jeigu orkaitė turi galimybę, įjunkite kaitinimo funkciją iš viršaus).
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba patepti sviestu. Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu, kišti į orkaitę ir kepti, kol truputį paruduos.
7.
Kai apkeps pirmas sluoksnis, išimti kepimo formą iš orkaitės, pilti kelis šaukštus tešlos ant viršaus, sulyginti ir vėl kepti. Sluoksniuoti, kol neliks tešlos.
8.
Supjaustyti, kol šiltas. Skanaus!
AUTORIUS: Indrė Baikaitė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Donalda
2019-05-28 19:04
Puikus receptas. Kuo puikiausiai iškepė. ATSAKYTI
Rita
2019-02-17 07:29
Kokio dydzio kiausiniai dedasi? ATSAKYTI
Megani
2019-02-15 19:43
Geras ATSAKYTI
onute
2018-07-29 11:55
ar tinka graikiskas nogurtas vietoj grietines? ATSAKYTI
Laura
2018-07-29 17:17
Manau, kad galima, nes čia labai nedidelis grietinės kiekis naudojamas, tad skonis smarkiai nepasikeis. ATSAKYTI
Ernesta
2017-08-03 13:12
Kokių matmenų turi būti kepimo formą? ATSAKYTI
Edita
2017-08-03 14:38
Aš kepiau pagal šį receptą 26 cm skersmens apvalioje formoje ir buvo liuks. Atitikmuo galėtų būti daugmaž 23x23 cm kvadratinė forma. Na arba kažkokia panaši, labai tikslūs matmenys čia nėra taip svarbūs, tiesiog sluoksnių gali reikėti arba daugiau, arba mažiau daryti :) ATSAKYTI
Inga
2019-05-26 13:00
Kodel man gavosi susmeges kazkoks? ATSAKYTI
Diana
2019-05-26 21:34
Galbūt netolygiai paskirstėte tešlą sluoksniams? Arba dar gali būti, kad orkaitė nebuvo pakankamai įkaitusi arba ji netolygiai kaitina ATSAKYTI
Eglė
2017-03-27 12:44
Kiek laiko reikia kept,kol paruduoja pirmas sluoksnis?
ATSAKYTI
Toma
2017-03-27 13:41
Tikslus laikas priklausys nuo orkaitės, reikia stebėti. Bet paruduoja labai greitai, per kelias minutes ATSAKYTI
Sonata
2017-03-08 14:11
Bandziau ir gavosi labai ,labai skanus.Tik ne toksai aukstas kaip nuotraukoje. ATSAKYTI
Regina
2017-02-28 15:58
Būtinai per Velykas kepsiu :) ATSAKYTI
Angele
2017-02-27 19:37
Isbandyta ir nepaprastai skanu!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital