Ryžių troškinys su aviena ir kiauliena

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Ryžių troškinys su aviena ir kiauliena
Autorius apie receptą: Tobulas avienos ale plovas su kiauliena ir mėsos sultiniu. Tobulas avienos ale plovas su kiauliena ir mėsos sultiniu. Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas avienos
1 kilogramas kiaulienos
670 gramų ryžių
300 gramų morkų
150 gramų sviesto
150 gramų svogūnų
150 gramų pomidorų tyrės
pagal skonį prieskoniai troškiniams
šiek tiek druskos
Sultiniui:
500 gramų mėsos kaulų (maistinių)
pagal poreikį vandens
2 vienetai rausvųjų svogūnų
pagal skonį petražolių
pagal skonį salierų šaknų
pagal skonį prieskonių
pagal poreikį morkų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sultiniui svogūnai, morkos, petražolės, salierų šaknys stambiai supjaustomos ir sausai pakepinamos keptuvėje.
2.
Kaulai nuplaunami, užpilami šaltu vandeniu, užvirinama. Nugraibstomos putos, truputį pasūdoma. Verdama ant silpnos kaitros, pastoviai nugraibstant putas ir riebalus. Likus 1 val. iki virimo pabaigos sudedamos pakepintos daržovės. Likus 15 min iki virimo pabaigos suberiame prieskonius.
3.
Paruoštas sultinys perkošiamas per sietelį ir pakaitinamas iki užvirimo. Norint "ryškesnio" sultinio skonio, prieš virimą, kaulus pakepiname orkaitėje 160-170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. Sultinį rekomenduoju pasiruošti iš vakaro, nes sultinys verda 3-4, 6-8 val., bet patiekalai išeina neapsakomo skonio. Sultinio bus tikrai nemažai, jį galima laikyti šaldytuve iki kito naudojimo.
4.
Troškiniui morkas ir svogūnus supjaustome nedideliais gabalėliais ir apkepiname keptuvėje su aliejumi.
5.
Mėsa supjaustoma 15-20 g svorio kubeliais.
6.
Keptuvėje su aliejumi apkepiname mėsą kartu su pomidorų tyre, beriame druską ir prieskonius. Kai apkepa rusva plutelė, užpilama sultinio ir troškinama. Kiek patroškinus įdedame apkeptas daržoves, vėliau įpilama sultinio tiek, kiek reikia biriai ryžių košei. Užvirinama ir suberiami perplauti ryžiai. Gerai išmaišome, uždengiame ir greitai užviriname, kad ryžiai neištižtų, o būtų birūs. Troškinant, ryžiai maišomi, kol ryžiai išbrinksta ir sugeria vandenį. Po to indą statome į karšto vandens vonelę arba orkaitę ir baigiame troškinti, nemaišant. Ištroškinti ryžiai turi būti birūs, o mėsa minkšta. Patiekiame, papuošdami kapotais žalumynais.
AUTORIUS: Viktorija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital