Ryžių pudingas su kreminiu sūriu ir kava

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Ryžių pudingas su kreminiu sūriu ir kava
Ryžių pudingas su kreminiu sūriu ir kava
Ryžių pudingas su kreminiu sūriu ir kava
Autorius apie receptą: Originalus desertas - ryžių pudingas su kreminiu sūriu ir kava. Sodrus skonis, puiki tekstūra ir ne per saldus desertas maloniai nustebins kiekvieną. Originalus desertas - ryžių pudingas su kreminiu sūriu ir kava. Sodrus skonis, puiki tekstūra ir ne per saldus desertas maloniai nustebins kiekvieną. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 gramų pieno
300 gramų grietinėlės
200 gramų apvaliųjų ryžių
200 gramų kreminio sūrio (arba gerai pertrintos riebios varškės)
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
50 mililitrų kavos (stiprios juodos)
2 vienetai cinamono lazdelių
3 gramai maltos vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą beriami ryžiai, dedamos cinamono lazdelės, pilamas pienas, grietinėlė ir dedama vanilė.
2.
Ryžiai verdami ant nedidelės ugnies, vis pamaišant apie 15 - 16 minučių (ryžiai turi būti minkšti). Palikti pastovėti dar 2 - 3 minutes uždengtame puode. Pagardinami cukrumi, išmaišomi ir paliekami atvėsti.
3.
Atskirai išplakami kiaušiniai. Jie sumaišomi su kreminiu sūriu.
4.
Sūrio kremas sumaišomas su virtais ryžiais. Viskas gerai išmaišoma.
5.
Ryžių masė sudedama į kepimo formą arba mažesnes formeles (pvz. Creme brule formeles) ir kepama orkaitėje 180 C temperatūroje iki viršus gražiai apskrunda, apie 45 minutes, režimas viršus - apačia.
6.
Pudingas gali būti valgomas karštas, tačiau man jis skaniausias atvėsęs ir atšaldytas šaldytuve.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Kepimo laikas priklausys nuo formos dydžio ir pudingo storio - mažose formelės pudingas iškeps per 15-20 minučių, o didesnis, storesnis pudingas gali kepti ir pusvalandį ar šiek tiek ilgiau.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital