Ryžių apkepas su obuoliais

AUTORIUS:
Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Ryžių apkepas su obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštas ir kvapnus ryžių apkepas smaližiams. Obuoliai jam suteikia malonios drėgmės ir gaivos. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Minkštas ir kvapnus ryžių apkepas smaližiams. Obuoliai jam suteikia malonios drėgmės ir gaivos. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų apvaliųjų ryžių (pvz., skirtų sušiui arba risotto)
500 mililitrų pieno
3 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
80 gramų sviesto (minkšto, + trupučio formai aptepti)
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius vieną kartą perplauti. Sudėti į prikaistuvį, užpilti pienu, užvirti, sumažinti kaitrą iki minimalios, uždengti dančiu ir virti apie 15 - 20 minučių. Palikti atvėsti.
2.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, minkštu sviestu. Įmaišyti atvėsusius ryžius.
3.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais, apšlakstyti citrinos sultimis ir įmaišyti į ryžių masę.
4.
Kiaušinių baltymus su druska išplakti iki standžių, baltų putų. Atsargiai įmaišyti į ryžių masę.
5.
Kepimo formą (naudoju maždaug 24*12 cm dydžio) ištepti sviestu. Sudėti ryžių ir obuolių masę, išlyginti paviršių.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet viršų pridengti folija ir kepti dar 20 - 25 minutes. Išimti iš orkaitės ir palikti 10 - 15 minučių pastovėti, kad šiek tiek pravėstų ir sutvirtėtų. Pabarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Ingrida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jolanta
2020-11-24 08:30
Labai saldus nesusipratimas.
Net nebandykite šios nesąminės. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital