Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
50 gr. mielių
1-1,5 šaukštelio druskos
1 šaukštas cukraus
1 litras lieso kefyro
200 ml. smulkintų džiovintų vaisių
1400 ml. rupių miltų
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temp. mieles ištrinkite su druska ir cukrumi, supilkite kambario temp. kefyrą. Įmaišykite džiovintus vaisius, aliejų ir rupius miltus. Išminkykite vientisą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti pusvalandžiui.
Pakilusią sudėkite į kekso ar kitokią formą. Pašaukite į šaltą orkaitę ir nustatykite 175 laipsnių temp. Kepkite 40-60 minučių.
Jei duonos paviršius pernelyg paruduos uždenkite folija. Ar iškepusi, patikrinkite degtuku.
Skanaus!