Rūkyti virti kiaušiniai per pusvalandį

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Rūkyti kiaušiniai
Autorius apie receptą: Nuotraukoje – kiaušiniai be lukštų ;) Pirmą kartą rūkytais kiaušiniais, atvežtais vakuuminėje pakuotėje iš Baltarusijos, pavaišino kolegė. Skambėjo keistai, Nuotraukoje – kiaušiniai be lukštų ;) Pirmą kartą rūkytais kiaušiniais, atvežtais vakuuminėje pakuotėje iš Baltarusijos, pavaišino kolegė. Skambėjo keistai, atrodė irgi įtartinai, bet skonis tiesiog užbūrė. Kadangi į Baltarusiją niekas iš pažįstamų nevažinėja, taip ir pamiršau apie juos. Kol vieną dieną, berūkant mėsą, prisiminiau turinti virtų kiaušinių. Sudėjome du luptus ir du neluptus ir parūkėme apie pusvalandį. Na, gavosi baisiau negu baisu – tiek skonis tiek kvapas, net šuo, valgantis beveik viską, suko nosį nuo jų. Tada jau prisėdau prie kompiuterio ir paieškojau ką apie rūkytus kiaušinius rašo internete. Labai nustebau, radusi receptą, bet smalsumas nuvedė prie antro bandymo. Ir štai – “rūkyti“ kiaušiniai ant stalo – pusryčių, užkandžių, sumuštinių. Manau pabandyti dėti jų ir į mišraines. Ir svogūnų lukštus dabar jau renku ne tik prieš Velykas… (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų kiaušinių
1 litras vandens
2 saujos svogūnų lukštų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 žiupsnelis petražolių (džiovintų ar šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausiai išverdu kiaušinius, gaminu iškarto 10, mat “parūkyti“ jie pakankamai ilgai negenda šaldytuve.
2.
Kiaušinius atvėsinu, nulupu. Puode užkaitinu apie 1l vandens. Jam užvirus, sudedu 2 saujas svogūnų lukštų, 1 a. š. druskos, žiupsnelį džiovintų arba šviežių petražolių, 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių (originaliame recepte naudojami dūmo kvapo milteliai).
3.
Verdu vis pamaišant apie 10 min., tuomet sudedu kiaušinius ir verdu dar apie 15 min. Kiaušinius sudedu į koštuvą, nulieju šaltu vandeniu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Laura
2020-11-27 15:41
Labai buvau susidomejus, prisitaupiau svogunu lukstu, taip tikejausi kazko nuostabaus o gavosi kaip visada. viska dariau kaip nurodyta, spalva gaunasi labai grazi tikrai, taciau skonis ant tiek mazai skiriasi kad nematau reikalo toj virtuvej vietoj 10min gaisti 40min. tokius kiausinius gaminti nebent norint per sventes kazka grazaus ant stalo padeti nieko daugiau... ATSAKYTI
Samas
2020-08-25 17:01
kaip suprast, rukyti kiausiniau, kad juos du kartus verdi taj jau skaitosi rūkyti???? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital