Rūkyta skumbrė su riešutais ir rūkytomis daržovėmis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Rūkyta skumbrė su riešutais ir rūkytomis daržovėmis
Rūkyta skumbrė su riešutais ir rūkytomis daržovėmis
Autorius apie receptą: Išrūkyti žuvį namuose nėra taip sudėtinga. O sužavės kiekvieną žuvies mėgėją. Tiekiama su puikiu padažu, kuriam paruošti nereikės naudoti jokių įmantrių Išrūkyti žuvį namuose nėra taip sudėtinga. O sužavės kiekvieną žuvies mėgėją. Tiekiama su puikiu padažu, kuriam paruošti nereikės naudoti jokių įmantrių ingredientų, tik marinatą nuo žuvies. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai skumbrės
200 gramų tamsaus alaus (nealkoholinio)
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų česnako
10 gramų prieskonių mišinio (balkanų)
10 gramų krapų
10 gramų petražolių
5 gramai kmynų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
200 gramų smidrų
100 gramų ridikėlių
50 gramų svogūnų laiškų
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų baltojo vyno acto
20 gramų žalumynų
20 gramų lazdyno riešutų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Skumbrė gerai nuvaloma, išpjaunama filė, pabarstoma druska.
2.
Susmulkinami žalumynai, česnakai. Sumaišoma su kmynais ir alumi. Suberiamas prieskonių mišinys ir išmaišoma.
3.
Skumbrė apšlakstoma aliejumi, sudedamas marinatas. Paliekama marinuotis apie 30 minučių lauko temperatūroje.
4.
Kepsninėje suvienodinama temperatūra iki 60-70 C laipsnių temperatūros, ant žarijų dedamos vandenyje brinkintos rūkymui skirtos drožlės.
5.
Ant kepimo popieriaus dedama marinuota skumbrė ir rūkoma apie 1 valandą.
6.
Ridikėliai perpjaunami pusiau, smidrai nuvalomi, svogūnų laiškų galai nuplaunami. Daržovės sumaišomos su balto vyno actu, aliejumi, smulkintais žalumynais. Daržovės rūkomos 60 - 70 C laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 minučių. Prieš tiekiant, pabarstoma druska.
7.
Lazdyno riešutai susmulkinami. Kepami keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol gražiai apskrunda. Pabarstoma druska prieš tiekiant.
8.
Padažui apie 30 minučių nugarinamas skumbrės marinatas.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital