Autorius apie receptą:
Pats geriausias komplimentas sriubai, kai po pirmo dubenėlio yra keliami šaukštai į viršų ir prašoma pakartoti. Su šia sriuba mūsų namuose yra būtent taip. Ypač aš mėgstu ja
Pats geriausias komplimentas sriubai, kai po pirmo dubenėlio yra keliami šaukštai į viršų ir prašoma pakartoti. Su šia sriuba mūsų namuose yra būtent taip. Ypač aš mėgstu ja valgyti. Šiandieną visą dieną sninga, šalta, drėgna, tad savaime aišku, kad namuose turi būti ir sriubos. Be galo skani, lietuviška (neteko nei matyti, nei girdėti, kad kitos šalys virtu tokią sriubą), sava... Pamenu kaip vaikystėje eidavome su pusbroliais į paupius rinkti rūgštynių, o paskui močiutė išvirdavo šios sriubos mums. Skanu iki išprotėjimo.
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
jautienos
200 gramų
rūgštynių
2 vienetai
kiaušinių
2 vienetai
bulvių
1 vienetas
morkų
1 vienetas
svogūnų
4 šaukštai
grietinės
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš mėsos su kaulais ir svogūno bei morkų išvirkite sultinį ir nukoškite.
2.
Į sultinį sudėkite smulkintas bulves ir išvirkite.
3.
Sudėkite rūgštynes ir pavirkite, kol išvirs rūgštynės. Pagardinkite druska.
4.
Atskirai išvirkite kiaušinius. Supilkite sriubą į lėkštes, įdėkite grietinės ir po puselę virto kiaušinio.
5.
p.s. močiutė nedėdavo virto kiaušinio, o tiesiog išplakdavo kiaušinį ir supildavo į verdančią sriubą.