Rudeniškas obuolių desertas su morengo kepure

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Rudeniškas obuolių desertas su morengo kepure
Rudeniškas obuolių desertas su morengo kepure
Rudeniškas obuolių desertas su morengo kepure
Autorius apie receptą: Desertas gaminamas labai paprastai, tik svarbu, kad prieš tiekiant, jis būtų pasisvečiavęs šaldytuve bent 3 valandas. Desertas gaminamas labai paprastai, tik svarbu, kad prieš tiekiant, jis būtų pasisvečiavęs šaldytuve bent 3 valandas. Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių baltymų
1 vienetas citrinų
1 šaukštas cukraus pudros
1 šaukštas kokoso drožlių
Padažui:
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
2 lašai vanilės esencijos
Patiekiant:
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Specialiu įrankiu arba plonu peiliu išpjaunu obuolio šerdį ir perpjaunu obuolį per pusę horizontaliai, kad kiekviena puselė turėtų kiaurymę baltymams.
2.
Į platų puodą sudedu obuolių puses ir užpilu vandeniu, obuoliai turi būti pilnai apsemti, įspaudžiu citrinos sultis. Kaitinu iki užvirimo ir tuomet verdu apie 10 min. Obuolius kiaurasamčiu išgriebiu ir sudedu kepimo popieriumi išklotą skardą.
3.
Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų.
4.
Baltymus išplaku iki standžių putų, tuomet atsargiai įmaišau cukraus pudrą ir kokoso drožles.
5.
Baltymų masę konditeriniu maišeliu įspaudžiu į tuščias obuolių ertmes ir suformuoju dailias kepures.
6.
Kepu iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kepurės gražiai paruduoja. Obuolius palieku atvėsti orkaitėje, neatidarant durelių.
7.
Trynius sudedu į nedidelį indą, suberiu rudąjį cukrų ir plaktuvu plaku, kol cukrus visiškai ištirps ištirps.
8.
Puode kaitinu pieną iki karštumo, jokiu būdu ne iki užvirimo.
9.
Krakmolą puodelyje užpilu keliais šaukštais karšto pieno ir išmaišau.
10.
Intensyviai plakant, į karštą pieną plona srovele supilu trynius, vanilę, tuomet krakmolą ir dar 3-5 min dideliu greičiu plaku.
11.
Atvėsusius obuolius dedu į lėkštes, aplieju padažu ir dedu į šaldytuvą.
12.
Tiekiu tiesiai iš šaldytuvo, pabarstau cinamonu.
Renata
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital