Rudeninių grybų ir baklažanų troškinys su grikiais

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Rudeninių grybų ir baklažanų troškinys su grikiais
Autorius apie receptą: Jei ne grybai ir ne uogos,
Dzūkų mergos būtum nuogos.
- Oooo, dar baklazanų turim!
Grikius pridedam - ir žiūrim:
Bus gardu kaip du medu,
Paprasta - kaip du kart du.
Kai
Jei ne grybai ir ne uogos,
Dzūkų mergos būtum nuogos.
- Oooo, dar baklazanų turim!
Grikius pridedam - ir žiūrim:
Bus gardu kaip du medu,
Paprasta - kaip du kart du.
Kai pasigamini maistą greitai ir labai skaniai ir kai naminiai baklažanai pigesni už gybus rudeninius, kurie šiam troškiniui labai tinka (net kelmučiai, "vištukės"...) norisi dainuoti.
(...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės miško grybai (virtų su prieskoniais)
2 stiklinės grikių (virtų, bet nepervirtų)
1 vienetas baklažanų
1 vienetas paprikos (nedidelės, pailgos)
80 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas svogūnų
50 gramų sviesto
1 gabalėlis salierų stiebų
1 saujelė žalumynų (smulkintų krapų, bazilikų, čiobrelių)
3 žiupsneliai persilado prieskonių
3 žiupsneliai prieskoniai žvėrienai
2 žiupsneliai penkių pipirų mišinio (malto)
1 žiupsnelis kalendros
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažaną supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumaišyti su druska ir padėti pastovėti bent 15 min., kad dingtų kartumas.
2.
Svogūną, salierą, papriką susmulkinti ir apkepti ant sviesto. Tuomet suberti baklažaną, smulkintus žalumynus ir uždengtoje keptuvėje troškinti, kol baklažanai bus jau ne kieti, bet dar tvirti. Sudėti grybus, supilti grietinėlę, suberti prieskonius ir vėl kelias minutes patroškinti. Galiausia įmaišyti grikius ir labai trumpai pakaitinti.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital