Rudeninė apkepėlė

AUTORIUS:
Rūta Trečiokienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Rudeninė apkepėlė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4-5 bulvės
200 g cukinijos
250 g grybų
1 svogūnas
2 pomidorai
300 g šoninės
250 g fermentinio sūrio
3 v. š. grietinės (30 % riebumo)
3 v. š. majonezo
0,5 stiklinės pieno
aliejus
sviestas
druska
prieskonių bulvėms
šviežiai grustų pipirų mišinys
vegeta
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karščiui atsparų indą ištepti sviestu. ulves supjaustyti labai plonais griežinėliais. Pusė jų iškloti indo dugną. Ant jų išdėlioti taip pat plonai supjaustytą cukiniją ir viską apibarstyti bulvių prieskoniais. Tuomet užberti puse sutarkuoto fermentinio sūrio. Įkaintintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinti šiaudeliais pjaustytą šoninę, pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir grybus, viską pagardinti druska, vegeta ir šviežiai grūstų pipirų mišiniu ar kitais mėgstamais prieskoniais. Apkepintą šoninę su svogūnais ir grybais sudėti į indą ant sūrio. Išdėlioti likusias pjaustytas bulves, aptepti šaukštą majonezo, sudėti griežinėliais pjaustytus pomidorus ir apibarstyti likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu. Iš grietinės, majonezo, pieno ir prieskonių paruošti užpilą ir juo užpilti visą paruoštą apkepėlę. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min. Skanaus.

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!

AUTORIUS: Rūta Trečiokienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital