Rizotas su gorgonzola ir steiku

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Rizotas su gorgonzola ir steiku
Rizotas su gorgonzola ir steiku
Rizotas su gorgonzola ir steiku
Rizotas su gorgonzola ir steiku
Rizotas su gorgonzola ir steiku
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras daržovių sultinio
2 pakeliai jautienos išpjovos (naudojome „Feel the Beef“ marmurinės jautienos išpjovą)
400 gramų ryžių (skirtų rizotui)
6 šaukštai sviesto
200 gramų špinatų (šviežių)
125 mililitrai balto sauso vyno
100 gramų gorgonzola sūrio
1 sauja parmezano sūrio (tarkuoto)
80 gramų saulėje džiovintų pomidorų
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais, bei leidžiame pastovėti 5-10 min.
2.
Įkaitiname didelę keptuvę ir dedame 3 v. š. sviesto. Jam išsilydžius, apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną.
3.
Į keptuvę beriame ryžius ir nuolat maišydami kepiname dar keletą minučių.
4.
Pilame vyną ir maišydami kaitiname, kol keptuvėje nebelieka skysčio.
5.
Pilame pusę stiklinės sultinio, maišome, kol skysčio nebelieka, ir pilame dar pusę stiklinės sultinio. Taip kartojame, kol sunaudojame visą sultinį.
6.
Paragaujame. Jei ryžiai kietoki, pilame pusę stiklinės vandens, maišome, kol išgaruos.
7.
Kai ryžiai paruošti, nuimame juos nuo kaitros. Dedame likusius 3 v. š. sviesto, tarkuotą parmezano bei gabalėliais supjaustytą gorgonzolos sūrį, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus bei smulkiai pjaustytus špinatus. Viską gerai išmaišome. Paragaujame ir įberiame druskos bei pipirų.
8.
Lėkštėse serviruojame paruoštą rizotą ir juostelėmis pjaustytą marmurinę jautieną.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital